Вт, 2024-03-19, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
В Єгипті розпочався другий тур президентських виборів
Інші останні Новини світу

Другий тур президентських виборів розпочався в Єгипті. Голосування триватиме два дні і завершиться в неділю, передає РИА "Новости".

У виборчих бюлетенях лише два прізвища: представника ісламського руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Мурсі і останнього прем'єр-міністра епохи Хосні Мубарака Ахмеда Шафіка. У цьому турі переможцеві досить просто набрати більше голосів виборців, аніж у суперника. При цьому в першому турі голосування з мінімальною перевагою в кілька десятків тисяч голосів переміг кандидат-ісламіст.

Дні голосування в другому турі офіційно оголошені в країні вихідними, щоб якомога більше громадян змогли взяти участь у доленосному для країни виборі майбутнього президента.

Охорону дільниць і порядку на вулицях разом забезпечують армія і поліція - загалом понад 150 тис представників силових структур.

Остаточні підсумки президентських виборів у Єгипті Виборчком повинен оголосити 21 червня.

Зазначимо, Конституційний суд Єгипту прийняв 14 червня два важливих рішення: дозволив кандидату в президенти Ахмаду Шафіку брати участь у виборах, запланованих на 16-17 червня, а також наказав розпустити нижню палату парламенту.

У свою чергу прихильники "Братів-мусульман" заявляють, що якщо влада в Єгипті повернеться в руки людей, пов'язаних з поваленим режимом Хосні Мубарака, на країну чекають "небезпечні дні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1035 | Додав: admin | Теги: Єгипт, президентські вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]