Вт, 2024-03-19, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:34
ЗМІ: Росіяни заперечують, що у Сирію пливе військове судно ВМФ РФ.
Інші останні Новини світу

США уважно стежать за пересуванням російського військово-транспортного судна, що прямує до Сирії з вантажем зброї, спорядження та загоном морської піхоти, повідомили американські телеканали, посилаючись на розвідджерела.

"Американська розвідка вважає, що Росія спрямувала корабель для захисту свого пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ в сирійському порту Тартус", - повідомили в суботу телеканалу SNN представники Пентагону.

Вони стверджують, що згідно зі знімками з розвідувальних супутників цим кораблем є Микола Фільченков. Він почав завантажуватися в Севастополі ще 7 червня і зараз рухається в Тартус, передає "Інтерфакс".

Американські військові поки не можуть сказати, скільки морських піхотинців знаходиться на його борту.

За американськими даними, Микола Фільченков - великий корабель, який може перевозити до 1700 тонн вантажу і 300 військовослужбовців.

Раніше держсекретар США Хілларі Клінтон звинуватила Росію в тому, що Москва поставляє бойові вертольоти режиму Башара Асада. На думку Клінтон, вертольоти можуть сприяти "різкій ескалації конфлікту".

МЗС РФ у п'ятницю, 15 червня, заявило, що Москва не здійснює жодних постачань бойової вертолітної техніки Дамаску.

Генштаб спростував повідомлення про відправку російського корабля в Сирію

У Генштабі Збройних сил РФ категорично спростували інформацію деяких американських ЗМІ про те, що в сирійський порт Тартус відправилося судно з російськими військовослужбовками, передає ИТАР-ТАСС.

"Усі наші кораблі знаходяться у базі Севастополь, за винятком великого десантного корабля "Цезарь Куніков", але він йде не з Чорного моря в Середземне, а навпаки, з Середземного в Чорне після перебування в італійському порту Мессіна і в суботу прибуде в Севастополь", - підкреслило джерело в Генштабі.

"Чи у американців погано працює розвідка, або вони погано учили в школі географію", - пожартував неназваний російський воєначальник.

Джерело в Генштабі, проте, підтвердило, що декілька бойових кораблів Чорноморського флоту, у тому числі великі десантні кораблі з підрозділами морської піхоти на борту, знаходяться в повній готовності до відправки в Сирію.

"У зв'язку з тим, що Середземне море знаходиться в зоні відповідальності нашого Чорноморського флоту, цілком реально, що у разі потреби його бойові кораблі туди підуть для виконання завдання по забезпеченню безпеки пункту матеріально-технічного забезпечення російського Військово- морського флоту в Тартусі, що орендується Росією у Сирії", - вказав співрозмовник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: admin | Теги: Сирія, РФ, військове судно ВМФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]