Вт, 2024-03-19, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:24
На кордон із Сирією Туреччина перекидає додаткові війська
Інші останні Новини світу

Туреччина направляє додаткові війська у прикордонні з Сирією райони на південному сході країни, повідомляють у четвер, 28 червня, місцеві ЗМІ.

У складі перекинутих військ, які також будуть протидіяти курдським сепаратистам, танкові і артилерійські підрозділи, а також батареї зенітно-ракетних комплексів (ЗРК), передає РИА "Новости" з посиланням на турецькі ЗМІ.

Стверджується, зокрема, що з середземноморського міста Іскендерун в напрямку сирійського кордону вирушив конвой з 30 вантажівок, на борту яких розміщені ЗРК.

Підрозділам посилення сирійсько-турецького кордону поставлено завдання "попередження порушень повітряних, сухопутних та морських кордонів".

Перекидання в прикордонні з Сирією райони нових підрозділів відбувається після заяви в минулий вівторок прем'єра Тайіпа Ердогана про можливість прийняття відповідних заходів проти Сирії, якщо з її боку буде виходити загроза для турецьких кордонів.

Посилення кордону, крім того, відбувається в день проведення в Анкарі зустрічі Ради національної безпеки (СНБ) Туреччини, на якій планується обговорити заходи, які будуть прийняті проти Сирії у зв'язку з інцидентом з військовим літаком.

У свою чергу влада Туреччини офіційно підтвердила інформацію про передислокацію турецьких військ до кордону з Сирією, повідомляють в четвер місцеві ЗМІ.

Анкара пояснює це рішення заходами безпеки, що приймаються у зв'язку з недавнім інцидентом зі збитим Сирією турецьким літаком.

Зазначимо, Туреччина вимагає від Дамаска офіційних вибачень і виплати компенсації за збитий літак і імовірно загиблих льотчиків. Більш того, за інформацією деяких ЗМІ, турецька влада готує жорсткі санкції. Зокрема, планується створити буферну зону на кордоні між Туреччиною і Сирією і повністю припинити поставки електроенергії з Туреччини.

Туреччина розцінює дії сирійських військових, які збили літак турецьких ВВС, як загрозу для миру і безпеки в регіоні, йдеться в зверненні, яке Анкара направила до Ради Безпеки ООН. У посланні наголошується, що ця атака, яка могла привести до ймовірної загибелі двох турецьких пілотів, є ворожим актом з боку сирійської влади, загрожує національній безпеці.

Представники 28 держав-членів НАТО проводять в Брюсселі екстрені консультації а зв'язку з інцидентом. На них головує генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмусен. Основою для консультацій стала четверта стаття хартії НАТО, відповідно до якої кожен з членів Альянсу має право вимагати проведення екстрених консультацій у випадк, якщо зіткнувся з військовою загрозою. Стаття задіюється всього вдруге.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1217 | Додав: adminA | Теги: і війська, кордон із Сирією, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]