Вт, 2024-03-19, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Успішне випробування новітньої протиракети Aegis США провели в Тихому океані
Інші останні Новини світу

США провели чергове успішне випробування новітньої протиракети системи ПРО морського базування Aegis над акваторією Тихого океану, повідомило в середу на своєму сайті агентство протиракетної оборони Пентагону.

Протиракета другого покоління Standard Missile - 3 (SM-3) Block IB системи ПРО Aegis, запущена з корабля ВМС США Lake Erie в районі Гавайських островів, знищила навчальну боєголовку балістичної ракети середнього радіусу дії, що стартувала з полігону на Гавайських островах, повідомляє NEWSru.com.

При цьому агентство ПРО відзначає високу ефективність протиракети, яка вразила безпосередньо боєголовку, після її відділення від носія.

Це вже друге поспіль успішне випробування цієї новітньої протиракети. У травні Standard Missile - 3 (SM-3) Block IB, запущена з корабля ВМС США в районі Гавайських островів, вразила навчальну балістичну ракету ближнього радіусу дії. Навчальна мета була запущена з ракетного полігону, розташованого на острові Кауаї (штат Гаваї).

Як зазначає агентство, це було перше випробування новітньої протиракети і вдосконаленої системи Aegis BMD 4.0.1 морського базування. За його даними, всього в рамках робіт за програмою ПРО Aegis було проведено 27 випробувань протиракет, 22 з яких були успішними.

Як повідомлялося, в рамках створення європейської системи протиракетної оборони Сполучені Штати розмістять на базі в Роте (Іспанія) чотири ракетних есмінця, оснащених багатофункціональною бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis.

У 2014 фінансовому році, який починається 1 жовтня 2013 року і закінчується 30 жовтня 2014 року, на базу в Роте буде переведено есмінці Ross і Donald Cook з бази в Норфолку, штат Вірджинія. У 2015 фінансовому році на базу в Роте буде переведено есмінець Porter, що також базується в Норфолку, і есмінець Carney з Мейпорта, штат Флорида.

Ці бойові кораблі буде задіяно не тільки в протиракетній обороні Європи, а й у разі необхідності можуть бути перекинуті в розпорядження Центрального командування ВС США, тобто в регіон Перської затоки і Аравійського моря, зазначають в Пентагоні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1160 | Додав: adminA | Теги: випробування, США, протиракети Aegis в Тихому океані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]