Чт, 2024-04-25, 02:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
На виборах відеокамер не буде в тюрмах і лікарнях - вирішили депутати
Інші останні Політичні новини
Верховна Рада ухвалила зміни до закону про відеоспостереження на виборчих дільницях. За відповідний законопроект проголосували 263 картки народних депутатів.

Згідно з прийнятими змінами, "якщо технічно неможливо забезпечити трансляцію з приміщення для голосування на окремомій виборчій дільниці, система відеоспостереження використовується для створення та зберігання відповідної інформації".

Депутати також продовжили режим передачі зображення з камер до закінчення голосування (спочатку планувалося, що відеотрансляція буде до 20:00).

Разом з тим депутати не підтримали поправку депутата від НУНС, представника опозиції в ЦВК Руслана Князевича, який пропонував встановити відеофіксацію на спецділянках.

"Я не розумію, чому випали з цього закону майже 2 тисячі виборчих дільниць. Ми знаємо, що велика кількість зловживань на попередніх виборах проходила саме на спецділянках", - цитує депутата ЛІГА.

Він запропонував "зняти підозри" і передбачити відеофіксацію в лікарнях і в'язницях, однак його поправку підтримали лише шестеро депутатів при 226 необхідних.

Начальник управління інформатизації ЦВК Валерій Стриганов повідомив, що сайт для трансляції відеозображення з виборчих дільниць буде запущений у тестовому режимі за кілька днів до виборів.

Зазначимо, що системи відеоспостереження на виборах знову не сподобалися опозиції. Як заявив народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Юрій Одарченко, відео з камер спостереження, які будуть встановлені на кожній виборчій дільниці, не буде зберігатися на єдиному сервері в ЦВК.

20 липня голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляв, що "влада хоче сфальсифікувати вибори, поставивши відеокамери для того, щоб залякати людей. Казатимуть: ми будемо знати, чи прийшли ви на виборчу дільницю і чи проголосували ви за Партію регіонів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: тюрмах і лікарнях, виборах відеокамер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]