Сб, 2024-04-20, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
За отримання подвійного громадянства Рада встановила штрафи
Інші останні Політичні новини
Верховна Рада України встановила штрафи за приховання факту отримання іноземного громадянства. За закон про внесення змін до деяких законів проголосували 264 депутати, передає "Інтерфакс-Україна".

Закон встановлює, що неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, який добровільно отримав іноземне громадянство (підданство), а також копії документів про громадянство спричиняє стягнення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, здійснені чиновниками органів державної влади або місцевого самоврядування, спричиняють стягнення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, закон встановлює, що громадянство України не може отримати особа, що скоїла злочин проти людяності або здійснювала геноцид, засуджену в Україні за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, або скоїла такий злочин на території іншої держави.

Законопроект, що пропонує запровадження обмежень для осіб, які мають подвійне громадянство, було зареєстровано у Верховній Раді України 1 лютого 2012 року.

Раніше найбільший безпосередній західний сусіда України та член Євросоюзу Польща дозволила подвійне громадянство та спростила надання його іноземцям, з-поміж яких у країні найбільше проживає українців.

Крім того, 20% населення Буковини "продалося" Румунії за паспорти цієї країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: рада, подвійного громадянства, штрафи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]