Пт, 2024-03-29, 08:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
Новий президент Франції зупиняється на червоне і покаже всім новий шлях
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франсуа Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Урочисту присягу він склав на офіційній церемонії в Єлисейському палаці.

Як оголосив глава Конституційної ради Жан-Луї Дебре, Олланд став сьомим президентом П'ятої республіки і 24-м президентом Французької Республіки.

Новому президенту одразу після інавгурації доведеться одразу ж почати активно долучатися до спроб подолати боргову кризу Європи, зазначає BBC.

Незабаром після закінчення церемонії він оголосить склад кабінету міністрів: передбачається, що Мішель Сапіна стане міністром фінансів, а прем'єром буде призначений Жан-Марк Айро.

А вже після обіду Олланд вирушить до Німеччини для робочої вечері з канцлером Ангелою Меркель, яка вже сказала, що готова прийняти нового французького лідера "з широкими обіймами".

Після візиту в Німеччину Олланд проведе перше засідання кабінету міністрів, після чого відлетить до Вашингтона для зустрічі з президентом США Бараком Обамою.

Нагадаємо, Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, які пройшли в країні 6 травня. Його суперник Ніколя Саркозі набрав 48,38% голосів. Явка виборців становила 80,34%.

Олланд став другим соціалістом, обраним президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана, який обіймав цю посаду із 1981 по 1995 роки.

По дорозі на інавгурацію кортеж Олланда не гребував зупинятися на червоне світло

У вівторок, 15 травня, в Парижі пройшла церемонія передачі повноважень від теперішнього президента Франції Ніколя Саркозі обраному главою держави Франсуа Олланду, повідомляє РИА "Новости".

Кортеж Олланда прибув до Єлисейського палацу близько 10 ранку (11.00 за Києвом). По дорозі з XV округу Парижа, де проживав Олланд, його машина, незважаючи на значний супровід, кілька разів зупинялася на червоне світло світлофорів, пропускаючи пішоходів. Раніше повідомлялося, що Олланд для своєї інавгурації обрав автомобіль гібридної моделі Citroen DS5.

Біля будівлі офіційної резиденції глави держави Олланда зустрічали численні цікаві та прихильники Ніколя Саркозі, котрі прийшли попрощатися з президентом і скандували: "Спасибі, Ніколя!"

По червоній доріжці Олланд перетнув парадний двір Єлисейського палацу, біля сходинок перед входом до будівлі його зустрів Саркозі. Після короткого рукостискання вони попрямували в кабінет, де колишній президент мав передати своєму наступнику "ядерні коди" та поточні справи.

Потім Саркозі залишив Єлисейський палац, а Олланд вийшов у зал для урочистостей, де в присутності гостей буде офіційно проголошений президентом Французької Республіки.

Зазначимо, що в Україні ситуація з урядовими кортежами геть інша. Навряд чи французький президент або інший європейський лідер зрозуміли б, чому жителі Чернівців дві години не могли потрапити додому через супровід Януковича.

Франсуа Олланд має намір показати Європі новий шлях і боротися за мир на Землі

Новий президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи з першою промовою на посаді глави держави, пообіцяв відкрити новий шлях для Європи.

"З усіх випробувань Франція виходила відданою своїм республіканським цінностям. Тепер Франція буде справедливою, Європа знайде новий шлях, і спільними зусиллями вона буде боротися за мир на планеті", - заявив Олланд під час своєї інавгурації у вівторок.

"Я запевняю сьогодні, що ніякого фаталізму немає, але існує загальна воля, яка об'єднує нас. Ми мобілізуємо всі наші сили і всі активи Франції", - сказав Олланд, зазначивши, що він вже розставив пріоритети, але поки що ніяких рішень не ухвалював.

У вівторок президент Франції має назвати ім'я нового прем'єра. Очікується, що він зробить це о 16.00 місцевого часу. Найімовірніше ним стане його близький соратник Жан-Марк Айро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1190 | Додав: admin | Теги: Франція, Франсуа Олланд, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]