Пт, 2024-04-19, 20:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
Блискавка влучила у літак президента Франції Олланда
Інші останні Новини Європейського Союзу

Літак президента Франції Франсуа Олланда був змушений повернутися в Париж після того, як у нього потрапила блискавка. Про це повідомляє BBC Россия.

Інцидент стався вчора лише через кілька годин після того, як Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Блискавка вдарила в борт під час польоту в Берлін, де у президента була намічена зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Повернувшись в Париж, Олланд пересів в інший літак і знову відправився в Берлін.

Після візиту до Берліна, Олланд попрямує в США, де повинен зустрітися з Бараком Обамою в п'ятницю перед самітом G8 і НАТО.

Раніше сьогодні Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Урочиста церемонія, на яку були запрошені близько 400 осіб, відбулася в Єлисейському палаці. Ніколя Саркозі зустрів наступника на сходах палацу, після чого в приватній обстановці передав йому "ядерні коди", а також посвятив в інші державні таємниці.

Після цього канцлер Ордена Почесного легіону вручив новому президентові великий ланцюг цього ордена - символ верховної влади.

Соціаліст став 24-м президентом Французької республіки і 7-м президентом П'ятої республіки. Новий Президент вже активно приступив до виконання своїх обов'язків: провів зустріч з головою Європейської ради Херманом Ван Ромпеєм, а також призначив нового прем'єр-міністра - ним став соціаліст Жан-Марк Ейро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1199 | Додав: admin | Теги: блискавка, літак, Франція, Франсуа Олланд, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]