Чт, 2024-04-18, 23:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
Від повторної рецесії Єврозона врятувалася завдяки підйому економіки Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Обсяг ВВП 17 держав єврозони не змінився в першому кварталі 2012 року як у порівнянні з попередніми трьома місяцями, так і відносно січня-березня 2011 року, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження обох показників на 0,2%.

Таким чином, єврозоні вдалося уникнути повторної рецесії завдяки підйому економіки Німеччини.

У IV кварталі 2011 року ВВП регіону знизився на 0,3% в порівнянні з липнем-вереснем і зріс на 0,7% в річному вираженні.

ВВП Німеччини додав у першому кварталі 2012 року 0,5% в порівнянні з попереднім кварталом і зріс на 1,7% в річному вираженні, тоді як економісти очікували підвищення першого показника на 0,1%, другого - на 0,9%.

Тим часом економіка Франції перебуває в стані стагнації. Іспанія в січні-березні зафіксувала зниження ВВП другий квартал поспіль, що відповідає технічному визначенню рецесії, тоді як в Італії та Нідерландах спад триває вже три квартали. Грецький ВВП скорочується не перший рік, у січні-березні його падіння становило 6,2% у річному вираженні.

Всього рецесію в I кварталі відзначено в 8 з 17 країнах єврозони.

"Прогноз для єврозони все ще залишається слабким. Їй не вдасться довго уникати рецесії. Заходи економії продовжать негативно позначатися на економіці", - вважає головний економіст Capital Economics по країнах Європи Джонатан Лойнс.

Нагадаємо, Єврокомісія 11 травня цього року підтвердила лютневий прогноз рецесії в 17 країнах єврозони в 2012 році: передбачається, що ВВП регіону скоротиться на 0,3% після підвищення на 1,4% в 2011 році.

Попереднє річне падіння ВВП єврозони спостерігалося в 2009 році, тоді воно становило 4,3%. Однак в 2013 році очікується зростання економіки єврозони на 1%.

Ще у лютому Єврокомісія прогнозувала що економіка єдиної Європи повернеться до стану рецесії в першому кварталі, проте на відміну від попередніх прогнозів Європейська комісія чекала і скорочення ВВП за підсумками 2012 року в цілому. Крім загальноєвропейських оцінок, істотно погіршили економічні прогнози для Італії, Іспанії та Греції - найбільш проблемних країн ЄС з погляду держборгу і бюджетної консолідації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: рецесії, єврозона, підйому економіки Німеччини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]