Чт, 2024-03-28, 12:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:50
Обіцяють паралізувати кордони під час Євро-2012 польські митники
Інші останні Новини Європейського Союзу

На період проведення Євро-2012 рух на українсько-польському кордоні може бути паралізовано. Через страйк польських митників, які протестують проти підвищення пенсійного віку, біля кордону вишикувалися величезні черги, в основному з вантажівок, повідомляє "Сегодня".

Співробітники польської митниці неофіційно зізналися, що це тільки початок акції протесту. Через пару днів, за їхніми словами, черги можуть зрости, і в них будуть і легковики. Так що ті, хто зібрався їхати через кордон на матчі євротурніру на своїх авто, ризикують потрапити у мегапробку.

Офіційно митна служба Польщі запевняє, що на туристів і підприємців акція протесту не вплине. А затримки, мовляв, пов'язані з великим напливом туристів на кордоні - багато людей повертаються на своїх авто з відпусток на травневі свята.

Зазначимо, що страйк польських митників стартував тиждень тому, коли польський сейм підвищив пенсійний вік для чоловіків і жінок до 67 років. Митники вимагають відпускати їх на пенсію у 55 років.

Тим часом, як розповіли в Асоціації міжнародних перевізників України, всього тиждень страйку польських митників обійшовся українським автоперевізникам у 350 млн грн збитків.

Раніше повідомлялося, що візовий режим між Україною і Польщею на час чемпіонату Євро-2012 скасовуватися не буде.

Зазначимо, що Варшава планувала спростити порядок видачі віз для в'їзду українських вболівальників до Польщі на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Польща надає українцям віз більше, ніж інші країни-члени ЄС, при цьому показник відмов у візах українцям у польських консульствах не перевищує 1%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1156 | Додав: admin | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]