Вт, 2024-03-19, 12:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Оголосили переможців 12-го літературного конкурсу "Коронація слова" у Києві
Інші останні Культурні новини

Учора, 31 травня, стали відомі результати 12-го літературного конкурсу "Коронація слова". Найкращих авторів романів, п'єс, кіносценаріїв та пісенної лірики нагородили у виставковому центрі Acco International.

Біля 5-ї вечора тут почали збиратися перші гості. Червону доріжку, яку постелили біля входу, більшість обходить. Гостей зустрічають засновники конкурсу Тетяна та Юрій Логуші. Він — у смокінгу, вона — у темно-блакитній обтислій сукні, на шиї — масивне блискуче кольє, у волоссі — сріблясті стрічки, передає "Газета.ua".

Конкурс "Коронація слова" вони заснували 1999-го. У різні роки його переможцями були Василь Шкляр, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко та 10 разів — Андрій Кокотюха.

"У сучасній літературі є проблеми, але якби не було цього конкурсу, навіть не знаю, що було би. Він є рушієм літературного процесу", - зазначив видавець Микола Кравченко.

Церемонія нагородження тривала понад дві години.

Головний переможець став відомий о 20.00. Ним стала Ольга Слоньовська за роман "Вві сні і наяву, або Дівчина на кулі". Вона є професором кафедри української літератури Прикарпатського університету. У співавторстві з професором Євгеном Пасічником написала підручники "Українська література" для 5-го, 6-го і 7-го класів. Заміжня, має двох дорослих синів. Обох звуть Павлами.

"Один — мій, один чоловіка. Але вони рідні-найрідніші, бо в нашій сім'ї ніколи не було громадянської війни. Називають мене мамою, а я їм обом однаково готова прихилити небо. Вдячна чоловікові Михайлові за те, що тримає весь хатній побут на своїх плечах, за всепрощення, повне розуміння і волячу терплячість", - написала вона на своєму сайті.

Другу премію отримала Зінаїда Луценко з Черкащини за книгу "Необдумана". Третю — киянка Міла Іванцова за роман "Гра в паралельне читання".

"Затята я тітка - п'ять разів подавала п'ять різних романів по черзі, аж поки запросили на сцену. Цей роман — про некохання, про дуже складні та заплутані стосунки між чоловіком і жінкою. Всі відгуки, які чула на книгу, — дуже бурхливі. Від "Спалити негайно!" до "Нагородити!". Написала його за два місяці. Так шалено його писала, що аж суглоби на пальцях набрякли", - зазначила Іванцова.

11-й раз відзначили Андрія Кокотюху. Він отримав спецвідзнаку "Найкращий історико-патріотичний твір" за роман "Червоний". Прийшов на вручення премії у футболці із зображенням Сімпсонів та кепці.

"Я не хочу їздити на "порші", не хочу в Спілку письменників, хочу лише в книгарню, кінотеатр і театр. І щоб там було українське", - зазначив письменник.

По закінченню офіційної частини гостей частували вином, пивом і сидром. Пригощали канапками із фруктів, овочів і шинки, шоколадними цукерками і традиційно — картопляними чіпсами. Захід відвідало близько тисячі людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1076 | Додав: adminA | Теги: 12-го літературного конкурсу Корона, Києві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]