Пт, 2024-03-29, 17:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
В Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка „Out of … ”
Інші останні Культурні новини
8 червня 2012 року о 16 год. в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка „Out of ” заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України Олександра Міловзорова.

Відомий київський митець презентує новий проект, який він підготував спеціально для Національного музею українського народного декоративного мистецтва. В експозиції представлені графічні роботи майстра, керамічні скульптури та пластичні твори, виготовлені з різних матеріалів.

Олександр Міловзоров закінчив Ленінградське вище художньо-промислове училище ім. В. Мухіної (1968), його педагогами з фаху (відділення кераміки і скла) були В. Марков та К. Митрофанов. Митець починав свій творчий шлях як художник-монументаліст, а з часом знайшов свій власний, оригінальний і неповторний стиль у різних видах мистецтва. Творчий доробок майстра складають численні графічні та живописні роботи, твори декоративно-прикладного мистецтва (вироби з кераміки та металу). Автор талановито використовує "приховані можливості" різних матеріалів, починаючи з традиційних: глини, металу, скла, дерева і закінчуючи брухтом.

Внесок Олександра Міловзорова у скарбницю українського мистецтва вагомий і значний. Олександр Петрович безпосередньо сприяв відродженню у 90-ті роки ХХ ст. українського мистецтва кування. Художник створив комплексне оформлення інтер’єрів Національної філармонії України, Національної дитячої бібліотеки, ресторану "Дубки", станцій метро "Тарас Шевченко" та "Республіканський стадіон" у м. Києві. Художник розробив освітлювальну металеву арматуру для консульства Болгарії та будинку -музею Т.Г. Шевченка у м. Києві, створив композицію "Пташиний двір" на житловому масиві "Виноградар". У митця існує декілька тем, які найбільше хвилюють та знаходять втілення у творах: "Екологія", "Пам’ять", "Комунікації", "Моя Шевченкініана". Його твори зберігаються у багатьох художніх музеях України та за її межами, в приватних колекціях.

Олександр Петрович - талановитий організатор: за його ініціативи у 1987 році створено галерею "Триптих", а з 1996 року художник відкрив "Галерею-36" на Андріївському узвозі, художнім керівником і власником якої він є. Галереї стали не лише осередками творчого спілкування митців-професіоналів, вони активно здійснюють виставкову роботу. Загалом, культурне життя Києва важко уявити без діяльної творчості Олександра Міловзорова.

Виставка працюватиме до 30 липня 2012 року.

адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 2. Тел.: 280 36 93, 280 13 43

site: www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1080 | Додав: admin | Теги: виставка Out of, Олександр Міловзоров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]