Вт, 2024-03-19, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Робітники у Варшаві погрожують заблокувати відкриття Євро-2012
Інші останні Новини світу

Близько 40 компаній субпідрядників, яким не заплатили за виконані роботи на стадіоні "Національний" у Варшаві, вирішили блокувати об'єкт.

У протесті може взяти участь до 6 тисяч осіб, повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на польське видання Rzeczpospolita.

Субпідрядники вимагають, щоб президент Національного центру спорту (НЦС), відповідальний за будівництво стадіону, надав їм письмові гарантії оплати протягом тижня.

"Ми у відчаї і не зупинимось ні перед чим", - сказав один із власників компанії.

"Ми ситі по горло листуванням з генеральним підрядником й інвестором. Вони запевняють, що розрахуються з нами. Але ми це чуємо вже кілька місяців. Якщо до початку турніру ми не отримаємо грошей, то це вже кінець - значить, ми їх вже ніколи не побачимо", - додав інший субпідрядник.

За словами незадоволених, у НЦС є останній шанс провести переговори.

"Ми не вийдемо з офісу без письмових гарантій від НЦС чи Міністерства спорту, що гроші буде сплачено", - сказав один із власників фірми.

"Якщо почуємо "ні", будемо стягувати машини і людей до Варшави. Машинами ми перегородимо вхід на стадіон, можливо, тоді дочекаємося міністра", - додав він.

НЦС заспокоює, що має вільні фінансові активи на суму 152 млн злотих, надані генеральним підрядником.

Речник НЦС Дарія Кулінська підкреслює, що кожна вимога розглядається індивідуально.

"Президент може зустрітися зі всіма, але не під погрозами. Є певні факти, які потрібно перевірити, і ми це робимо. Якщо з'ясуються факти зловживання повноваженнями, ми будемо вживати відповідних заходів", - сказала Кулінська.

Нагадаємо, на початку травня європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні через ситуацію з порушенням прав людини.

Зазначимо, що функціонери міжнародних організацій з проведення спортивних заходів, а також безпосередньо національні футбольні об'єднання не зважають на політизацію Євро-2012.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: Євро-2012, Варшаві робітники, заблокувати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]