Пт, 2024-04-26, 03:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:07
Справи Фонду розвитку України буде вести компанія BlackRock
Інші останні Економічні новини

 Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом найбільшої у світі компанії з управління активами BlackRock. Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

"Сторони обговорили деталі створення інвестиційного фонду з відновлення економіки України із залученням публічного і приватного капіталу", – йдеться в повідомленні.

За підсумками зустрічі Міністерство економіки України підписало договір із BlackRock Financial Market Advisory про надання послуг із супроводу Фонду розвитку України.

Основна мета створення фонду – залучення приватного та публічного капіталу для реалізації масштабних бізнес-проєктів в Україні.

Зеленський підкреслив, що за час незалежності в Україну не приходив по-справжньому великий і стратегічний приватний капітал в обсягах, які б відповідали масштабам і можливостям країни.

"Це буде потужний сигнал для покращення інвестиційного клімату. Це важливо не лише для наших людей, для нашого суспільства, а й для бізнесу, для підприємців за кордоном. Зараз настав історичний момент, адже з перших днів незалежності ми не мали таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні. Ми пишаємося тим, що можемо започаткувати такий процес", – зазначив президент.

За його словами, для прозорості та успішності реалізації проєкту Україна залучає найкращі фінансові та консалтингові організації у світі: BlackRock, JP Morgan, McKinsey.

Президент наголосив, що започаткування та запуск фонду дасть змогу залучити капітал і розпочати відновлення економіки країни та створення нових підприємств одразу після припинення активних бойових дій. "Ми зможемо запропонувати цікаві проєкти для інвестицій в енергетиці, безпеці, сільському господарстві, логістиці, інфраструктурі, медицині, ІТ, а також у багатьох інших галузях. Ми хочемо, щоб приходили глобальні партнери, які можуть давати нам великі інвестиції", – зазначив Зеленський.

"Це історичний момент, чи не найбільша можливість об’єднати приватний і державний сектори в той час, коли технічні інновації можуть стати каталізатором подальшого розвитку. Думаю, що ви зможете зробити свій внесок у глобальну економіку, використати інновації", – наголосив керуючий директор, глобальний керівник групи фінансових та стратегічних інвесторів (FSIG) BlackRock та FMA Чарльз Хатамі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 348 | Додав: admin | Теги: Фонд, BlackRock, україна, розвиток | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]