Пт, 2024-04-19, 03:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Відзначена зловживаннями і підкупом виборців кампанія сина Азарова - спостерігачі
Інші останні Політичні новини
Спостерігачі зафіксували у сина прем'єр-міністра, кандидата-мажоритарника від Партії регіонів Олексія Азарова більше тисячі фактів порушень ведення виборчої кампанії.

Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів Павло Павлов, довгостроковий спостерігач по 47-му мажоритарному округу (місто Слов'янськ, Донецька обл.).

"Ми виявили більше тисячі фактів, що стосуються підкупу виборців та порушення правил ведення агітації. Наприклад, 52 білборда з його (Олексія Азарова) рекламою з'явилися до офіційного початку виборчої кампанії, і власників цих конструкцій так і не вдалося встановити. Причому 400 фактів змогли задокументувати - є фотографії, відеозаписи, публікації в ЗМІ. Але тут, на жаль, опозиційні кандидати проявили слабку юридичну підготовку. Як на мене, вони повинні були блокувати кожен його крок судовими позовами", - повідомив Павлов.

За даними "Дзеркала тижня", за фактами порушень Азаровим виборчого законодавства було два звернення в ЦВК і один судовий процес у спробі довести факт підкупу виборців. Спроби завершилися невдало: Центрвиборчком порушень не побачив. А суд не знайшов ніякого зв'язку між Азаровим і організацією "Ініціативи Олексія Азарова "Наш регіон", роздавав подарунки від імені кандидата.

У Комітеті виборців України відзначають безпрецедентні витрати сина глави уряду на передвиборчу кампанію.

"Наші розрахункові дані говорять, що в середньому на кожен округ Партія регіонів планує витратити близько 30 млн грн - це власні ресурси кандидата-мажоритарника плюс те, що виділяється в рамках "соціальних ініціатив" Президента. Кампанія в Слов'янську в цьому сенсі відрізняється тим, що витрати вищі в кілька разів. Тут кандидат порушує, перш за все, правила, встановлені в рамках домовленостей всередині самої правлячої партії", - розповів в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" глава Донецького обласного відділення Комітету виборців України Сергій Ткаченко.

Як відомо, син прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексій балотується по 47 округу з центром у місті Слов'янськ. Довгий час син прем'єр-міністра України перебував в Австрії. Місцем його реєстрації був розкішний особняк в престижному районі Відня за адресою Pötzleinsdorfer Straße, 152-156, корпус 3. Цей факт прем'єр неодноразово намагався приховувати, а при запитаннях журналістів обертав усе на жарт.

Власником цього маєтку вважається офшорна компанія з Ліхтенштейну, яку обслуговують ті ж юристи, що і компанію, яка володіє резиденцією Віктора Януковича "Межигір'я".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: підкупом виборців, зловживаннями, кампанія сина Азарова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]