Пт, 2024-03-29, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:08
Зміна уряду можлива лише після імпічменту Януковичу - Яценюк
Інші останні Політичні новини
Голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк визнає, що при нинішньому Президенті опозиції, у разі її перемоги на виборах, буде важко сформувати уряд.

Як передає кореспондент a href="http://www.unian.net/">УНІАН, про це він заявив у п'ятницю, 19 жовтня, в ефірі "Великої політики".

"Сформувати уряд при діючому Президенті неможливо з однієї простої причини - немає такого закладу зараз, як Кабінет Міністрів України, немає такої посади, як прем'єр-міністр", - сказав він. Яценюк пояснив, що має на увазі те, що вся влада сконцентрована в однієї людини - глави держави.

Він зазначив, що спочатку потрібно буде повернути стару Конституцію і ті повноваження Президенту, які у нього були.

"Ми отримаємо більшість у Верховній Раді і ми, звичайно, виберемо свого спікера, ми, звичайно, поставимо питання про відставку чинного уряду", - сказав він.

"Наш уряд буде тоді, коли ми отримаємо можливість його формувати. А уряд сьогодні формує Президент. Якщо Президент Янукович чудово усвідомлює, що він несе всю повноту відповідальності, то він і буде її нести і призначати цей уряд. Якщо Президент Янукович напише заяву про відставку, то ми проведемо дострокові парламентські і президентські вибори і тоді ми сформуємо свій уряд і тоді ми будемо нести відповідальність за країну в цілому", - сказав Яценюк.

При цьому він зазначив, що нинішні опозиційні сили будуть вимагати прийняття 80 законів, які прописані в угоді про створення коаліції, і вимагати підписання їх Президентом.

Як повідомлялося, 19 жовтня ГО "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписали угоду про створення демократичної коаліції. Політична сила, яка заявляє про свою опозиційність, партія "УДАР" Віталія Кличка входити в коаліцію до виборів відмовилась.

Як відомо, однією з вимог опозиції, заявленій серед перших кроків після обрання у Верховну Раду і формування коаліції, є проведення процедури імпічмента чинному президенту Віктору Януковичу.

Тігіпко пророкує значні кадрові зміни у владі після виборів

Кандидат в народні депутати, заступник голови Партії регіонів, віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що після виборів відбудуться значні кадрові перестановки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у п'ятницю, 19 жовтня, в ефірі "Великої політики".

"Після виборів великі зміни повинні бути у владі. Це моя позиція, яка підкріплена обізнаністю", - сказав він.

У той же час, за словами Тігіпка, в першу чергу повинні відбутися зміни у місцевій владі. "Ми повинні поміняти багато людей у ​​місцевій владі. Це практично буде голосування довіри тим людям, які сьогодні представляють владу на місцях", - сказав він. "Я вважаю, що в Партії регіонів сьогодні дуже велика лава запасних, дуже багато молодих, цікавих людей, яких сьогодні ми могли б долучити до роботи", - сказав він.

При цьому Тігіпко уточнив, що не говорить про зміну глави уряду. "Але змінити якусь частину Кабінету Міністрів, я думаю, це нормально", - сказав він, додавши, що в оновлений склад уряду повинні увійти, в першу чергу, члени Партії регіонів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, імпічменту Януковичу, зміна уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]