Чт, 2024-04-25, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
За популярністю ірокез співробітника NASA ледь не перевершив посадку марсохода Curiosity. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Вдала посадка марсохода Curiosity крім задоволення від успішно виконаної роботи принесла деяким учасникам цього космічного проекту ще й всесвітню славу. Співробітник NASA Бобак Фердовсі, що потрапив в об'єктив фотокамери в перші секунди після посадки апарата, несподівано для себе став зіркою Інтернету. Однак Мережа оцінила не роки праці науковця на благо американської космічної програми, а його незвичайну зачіску, пише NEWSru.com.

На голові фахівця красується чорний ірокез з червоними "пір'ям", а на поголеній частині в данину поваги професії світлим пофарбовані зірки. Фердовсі взагалі відомий тим, що змінює зачіску під кожен космічний проект, в якому працює, помічають його колеги, які сфотографували товариша в день посадки марсохода і виклали фото в Інтернет.

Користувачів Мережі цілковито вразила креативність науковця, доповнена голлівудською усмішкою, яку серйозний і зосереджений в той день Фердовсі продемонстрував відразу після успішної посадки на Марсі свого дітища.

Новоявлена зірка вже роздає інтерв'ю. У бесіді з інтернет-виданням What's trending Фердовсі розповів, що з Curiosity працює вже майже дев'ять років і що весь цей час його не залишає занепокоєння за долю проекту - постійно здається, зізнався фахівець, що щось піде не так. За його словами, він не відразу зрозумів, що марсохід вже на Марсі.

"Почали приходити сотні листів на e-mail, повідомлення в Facebook, ну я подумав, що, напевно, щось сталося," - розповів Фердовсі.

За словами фахівця, з проектом має бути ще багато роботи і попереду у нього є кілька місяців, протягом яких він продовжить виконувати обов'язки польотного директора проекту. Потім, як припускає Фердовсі, він візьметься за новий проект. Поки ж він у Twitter постачає для величезної кількості своїх передплатників свіжі новини про марсіанські будні Curiosity.

А марсохід часу дарма не втрачає. Щойно на Землю надійшли знімки посадки апарата на поверхню планети, зроблені з орбіти Марса, Curiosity підготував перший фотозвіт. NASA на своєму сайті розмістило знімки поверхні Червоної планети, зроблені апаратом у перший день перебування.

Так, в поле зору марсохода потрапила п'ятикілометрова гора Шарп - один з основних об'єктів дослідження в програмі Curiosity. Фотографія гори, що височить в центрі кратера Гейла, була зроблена марсоходом з відстані приблизно в 6,5 кілометрв. На знімку, опублікованому в Twitter марсохода, видно, що особливих перешкод між апаратом і горою немає, що має полегшити Curiosity шлях до об'єкта дослідження. Там будуть взяті проби ґрунту, які, як сподіваються науковці, дадуть більше інформації про минулі зміни клімату і поверхні Марса.

Також Curiosity надіслав на Землю перші кольорові фото.

Нагадаємо, 6 серпня американський марсохід Curiosity здійснив успішну посадку на Марсі. Вся операція, за оцінкою фахівців Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору, пройшла з винятковою точністю.





Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: NASA, марсохода Curiosity, Ірокез | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]