Пт, 2024-03-29, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:44
Агресія Росії сприяє безкарній торгівлі людьми - Україна в ООН
Інші останні Новини України

Україна в ООН: Агресія Росії сприяє безкарній торгівлі людьми.

Крім жертв і руйнувань, які принесла агресія Росії на схід України, в окупованих районах також мають місце численні випадки торгівлі людьми, примусової праці й рабства, а сотні кілометрів неконтрольованого кордону лише погіршують ситуацію.

На цьому наголосив у середу під час виступу в Раді Безпеки ООН заступник глави МЗС України Сергій Кислиця, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Три роки російської агресії проти України призвели до підвищення ризиків, пов'язаних з торгівлею людьми. Ми також бачили численні випадки торгівлі людьми та примусової праці й навіть рабства в деяких районах Донецької і Луганської областей, які перебувають поза контролем уряду", - заявив представник України.

Однак, за його словами, ці випадки залишаються в основному безкарними – "через відсутність безпечного доступу й належної уваги місій зі спостереження, особливо Місії моніторингу дотримання прав людини в Україні, СММ ОБСЄ, а також ЮНІСЕФ і Міжнародного комітету Червоного Хреста".

У цьому зв'язку Кислиця підкреслив важливість, щоб "ця міжнародна присутність в Україні охоплювала відповідні заходи у своїй роботі з моніторингу в непідконтрольних уряду зонах". Він також закликав міжнародні організації забезпечити підготовку персоналу на місцях для відображення всіх випадків порушень прав людини у звітних документах.

Крім того, представник України звернув увагу на ускладнення ситуації через відсутність контролю на 400-кілометровій ділянці кордону України з РФ. Це, підкреслив він, "широко використовується для постачань зброї, боєприпасів і бойовиків в зоні конфлікту". Через цю ділянку відбувається також торгівля людьми.

"Ми повинні усвідомлювати, що Росія не має всеосяжних механізмів для ефективного розслідування, судового переслідування та покарання винних відповідно до Конвенції боротьби з торгівлею людьми. На сьогодні серед усіх держав-членів Ради Європи тільки Росія не приєдналася до цієї Конвенції", - нагадав український дипломат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: україна, ООН, торгівля людьми, агресія Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]