Чт, 2024-04-25, 21:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Глава МЗС Люксембургу - Ле Пен хоче знищити весь Євросоюз
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен прагне до посади президента Франції, щоб знищити Євросоюз.

Про це заявив глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю LIGA.net.

"Ми повинні пам'ятати слова Франсуа Міттерана: "Nationalisme c'est la guerre" (націоналізм означає війну). І я не бачу, щоб французи хотіли дати шанс Ле Пен. Нам не потрібна Ле Пен в Євросоюзі. Вона хоче зруйнувати те, що ми створили після Другої світової війни", - сказав Ассельборн.

Він погодився з припущенням, що перемога Ле Пен може призвести до виходу Франції з ЄС: "Вона хоче знищити весь Євросоюз, знищити Європу, зруйнувати цінності ЄС. Це важливий виклик, який ми повинні подолати".

Ассельборн також підкреслив важливість для Європи парламентських виборів у Німеччині, які відбудуться у вересні. Він висловив упевненість, що ФРН залишиться проєвропейською країною.

"Немає сумнівів. У партії екстремістів може бути близько 10% на виборах. Я думаю, що тепер вибір в цілому між лівими і правими СДП і ХДС", - зазначив міністр.

Як відомо, Ле Пен неодноразово обіцяла, що в разі перемоги на президентських виборах буде прагнути до виходу Франції з ЄС та із єврозони.

Згідно останніх соцопитувань, Ле Пен виходить у другий тур виборів президента, але програє там Емануелю Макрону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: знищити весь Євросоюз, МЗС Люксембургу, Ле Пен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]