Сб, 2024-04-27, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Ірина Геращенко - прорив прихильників Саакашвілі через ПП "Шегині" - це злочин проти держави
Інші останні Кримінальні новини

Дії прихильників Саакашвілі - це удар по Україні та її кордонах.
Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написала перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, передає Цензор.НЕТ.

"Хлопцям-прикордонникам, яких політикани сьогодні принизили на західному кордоні, завтра їхати на східний кордон! На Чонгар, у Чернігівську область, на Донбас. І туди теж може приїхати якесь шапіто. Закликати прикордонників не тримати кордон, не виконувати свою роботу і не служити державі, проривати кордон - це злочин проти держави. Запам'ятайте прізвища всіх, хто проривав сьогодні наш західний кордон, тому що завтра вони відкриють і східний. Для них держава Україна, її кордони, символи, її прикордонна доблесна служба - ніщо, не цінність, не святиня", - прокоментувала Геращенко те, що прихильники Саакашвілі прорвали кордон силовиків і провели політика на територію України.

"Зауважмо, що жоден з учасників сьогоднішнього ганебного шапіто в серпні 2008 не був у Грузії. Коли потрібно було підтримати Грузію як державу, підтримати грузинський народ, а не тільки їх президента. Чому їм не спало на думку підтримати Міхеіла тоді, коли він і його держава того дійсно потребували, коли Грузія стікала кров'ю, чому вони не виїхали дружними рядами на грузино-російський кордон тоді і не стали перед російськими танками, а потім, у вересні 2008 р. ще й дали відмашку своїм фракціям не голосувати за нашу поставку у ВР про визнання російської агресії проти Грузії саме російською агресією? ... Сьогоднішнє дійство - це дії не проти української влади або президента, а проти української держави, це удар по нашому кордону і нашим прикордонникам, це спроба принизити тих, хто віддано робить свою роботу, захищаючи кордон держави, проти якого ведеться російська війна. І так могли діяти тільки люди, які ненавидять Україну і яким на Україну глибоко плювати", - додала Геращенко.

Як повідомлялося раніше, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі вирішив в'їхати в Україну на потязі, щоб уникнути заворушень на пропускному пункті "Краковець". Поїзд "Інтерсіті" сполученням Перемишль - Київ повинен був відправитися о 13:07 за українським часом, але його відправлення було затримано на кілька годин. За деякими повідомленнями відправлення затримували правоохоронці. Але незабаром поліція цю інформацію спростувала. "Укрзалізниця" пояснила затримку поїзда "Перемишль - Київ" перебуванням в ньому людини, яка не має підстав для в'їзду в Україну.

Нагадаємо, 26 липня Президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив громадянства України екс-президента Грузії, екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Пізніше нардеп і позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив про те, що Генеральна прокуратура Грузії передала Україні факти, які не були відомі їй під час надання Міхеілу Саакашвілі українського громадянства.

Сам політик в цей час був у США, пізніше він прибув до Польщі з українським паспортом, потім Саакашвілі відвідав Литву, Угорщину, Данію та Бельгію.

16 серпня М.Саакашвілі анонсував, що повернеться до України 10 вересня через пункт пропуску "Краковець" (Львівська область).

Напередодні головна прокуратура Грузії офіційно підтвердила інформацію про те, що грузинська сторона знову звернулася до України з питання затримання та екстрадиції М.Саакашвілі. 6 вересня в Державній прикордонній службі України заявляли, що не мають ніяких доручень від правоохоронних органів про заборону в'їзду на територію України М.Саакашвілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: ПП Шегині, прорив, Ірина Геращенко, злочин проти держави | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]