Сб, 2024-04-20, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Як позначиться ухвалена РНБО блокада на людях - Стець пояснив
Інші останні Економічні новини

Міністр інформаційної політики Юрій Стець розтлумачив нюанси ухваленого РНБО рішення щодо транспортної та торгівельної блокади окупованих районів Донбасу.

Урядовець пояснив, що Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про тимчасове повне припинення вантажних перевезень з непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей.

Проте це рішення не стосується гуманітарних вантажів і перетину лінії розмежування людьми, пише "Інтерфакс-Україна".

Мова йде про переміщення вантажів і в рішенні РНБО чітко вказано яких: гуманітарних це не стосується, – наголосив Стець.

В свою чергу, голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтвердив, що цивільні й надалі зможуть перетинати лінію розмежування через пункти пропуску.

Вранці 15 березня відбулось екстрене засідання РНБО. За його підсумками Порошенко запропонував тимчасово повністю перекрити транспортне сполучення з окупованими територіями.

Також було ухвалене рішення про припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донбасу, а СБУ та НБУ мають добу, щоб проаналізувати і внести пропозиції щодо банків, в капіталі яких є частка державних банків Російської Федерації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: Стець, блокада, Люди, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]