Пт, 2024-04-26, 22:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Меркель хоче надати Україні техніку для охорони кордону
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його змусити терористів на сході України дотримуватися режиму двостороннього припинення вогню. Про це повідомила віце-спікер німецького уряду Крістіане Віртц, повідомляє DW.

Глава уряду ФРН висловила занепокоєння постачанням Росією озброєння терористам на Донбасі.

Меркель позитивно оцінила зустріч тристоронньої контактної групи в форматі Україна-ОБСЄ-Росія в Мінську, на якій були присутні і терористи. Вона підкреслила, що головною метою залишається стабілізація ситуації в Україні, яка має самостійно вирішувати своє майбутнє.

Як повідомляє прес-служба Кремля, Володимир Путін, зі свого боку, акцентував увагу на безперервних бойових діях українських силових структур на південному сході країни, які ведуть до численних людських жертв і загостренню гуманітарних проблем. Він підкреслив, що "відповідальність за ситуацію на Донбасі несе українське керівництво".

Меркель хоче допомогти Україні з технікою для охорони кордону - Брок

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за надання Україні техніки, яка б допомогла ефективно контролювати кордон. Про це в інтерв'ю ТСН заявив депутат Європарламенту, голова Комітету закордонних справ ЄП і соратник канцлера Німеччини Ангели Меркель Ельмар Брок.

Що стосується військової підтримки з боку Євросоюзу, Брок вважає, що говорити на цю тему зараз було б неправильним.

"Мета європейців і Америки - досягти політичного і дипломатичного рішення. Військове протистояння закрило б шлях до переговорів", - пояснив євродепутат.

"Однак ми вважаємо, і Ангела Меркель сама на цьому наполягає, що Україні варто допомогти з технікою, щоб вона мала можливість ефективно контролювати кордон з Росією і припинити потік зброї і бойовиків", - зазначив Брок.

За його словами, канцлер активно долучається до питань, щоб допомогти Україні технічним оснащенням, щоб збільшити кількість міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

"Але ми в жодному разі не хочемо, щоб цей конфлікт став міжнародним і призвів до такого результату, як у Придністров'ї. Україна такого не хоче, український уряд цього не хоче. Суверенітет над всією українською територією, включно з контролем кордонів, має залишатися в руках українського уряду", - зазначив Брок.

Також політик пояснив, чому Німеччина так рішуче відкидає питання членства України в НАТО.

"Зараз говорити про розширення НАТО означало б лити олію у вогонь. Ми хочемо досягти дипломатичного рішення. Бо за статтею 5 Вашингтонського договору (прийняття України в НАТО - ред.) означало б, що НАТО вступила у війну з Росією. А цього ніхто в світі не може хотіти. Тому що це може призвести до конфронтації з участю ядерної зброї. Тому зараз це питання часу. І український уряд також оголосив, що вступ до НАТО поки що не розглядається", - сказав Брок.

Раніше повідомлялося, що голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін закликає надати Україні військову допомогу у вигляді летальної зброї захисної дії, що президент США Барак Обама наразі відмовляється робити.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Україні, техніку для охорони кордону, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]