Сб, 2024-04-20, 07:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:23
На виборах у Нідерландах впевнено перемагає партія Рютте - екзит-поли
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Народна партія за свободу та демократію" впевнено перемагає на парламентських виборах у Нідерландах, свідчать дані екзит-полів. На виборах спостерігалася висока активність виборців.

Правляча праволіберальна "Народна партія за свободу та демократію" (VVD), лідером якої є чинний прем'єр Марк Рютте, здобуває перемогу на парламентських виборах у Нідерландах, які відбулися в середу, 15 березня. За даними екзит-полу соціологічного інституту Ipsos, оприлюдненими телеканалом NOS після закриття виборчих дільниць о 21-й годині за місцевим часом, ця політична сила здобуває 31 зі 150 місць у нижній палаті парламенту. Утім, це все ж менше, ніж було на попередніх виборах (41 місце). Такі ж результати дає цій політичній силі ще один екзит-пол.

Правопопулістська "Партія за свободу" (PVV) Геерта Вілдерса показала гірший, ніж очікувалося, результат і може розраховувати на 19 місць. Соціологи прогнозували, що вона може здобути до 22 місць. Також по 19 місць, за даними екзит-полів, здобувають партії "Християнсько-демократичний заклик" (CDA) та "Демократи 66".  Водночас поганий результат показала соціал-демократична "Партія праці" (PvdA) - партнер VVD по коаліції. Вона може розраховувати лише на 9 мандатів порівняно з 38 за підсумками попередніх виборів. Це означає, що VVD змушена буде вести складні переговори щодо формування урядової коаліції.

Соціологи зафіксували досить високу активність виборців - за даними інституту Ipsos, станом на 19:15 проголосували 69 відсотків виборців.

Оскільки у Нідерландах цього разу голоси підраховують вручну, процес визначення результатів може забрати більше часу. Офіційні результати мають бути оголошені 21 березня. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: партія Рютте, Нідерланди, вибори, екзит-поли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]