Пт, 2024-04-26, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:10
Нову макрофінансову допомогу Україні Єврокомісія у середу обговорить – журналіст
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська комісія на засіданні у середу обговорить нову програму надання макрофінансової допомоги для України.

Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський корреспондент "Радіо Свободи" Рікард Джозвяк.

"Нову макрофінансову допомогу для України обговорять завтра під час колегії комісарів. Новий пакет сподіваються направити на затвердження Ради ЄС і Європарламенту у середині березня", - повідомив журналіст.

Українська сторона сподівається, що Європейська комісія ухвалить рішення щодо надання Києву нової програми макрофінансової допомоги до літа.

Наприкінці минулого року Європейська комісія заявила, що готова розглянути питання про подальшу макрофінансової допомоги Україні за умови активізації реформ.

Нагадаємо, за словами президента Петра Порошенка, з 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої буде близьким до 1,8 млрд євро.

У 2017 році Україна не отримала третій транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро в рамках програми, затвердженої в 2015 році. Причиною стало невиконання низки вимог Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 611 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, середа, макрофінансова допомога Україні, журналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]