Пт, 2024-04-26, 19:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Переговори «нормандської четвірки» - з'ясувалося, що стане головною темою
Інші останні Новини світу

Однією з головних тем переговорів міністрів закордонних справ в Берліні в понеділок, 11 червня, в «нормандському форматі» стане миротворча місія ООН на Донбасі.

Про це повідомила офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар, пише Слово і Діло.

За її словами, мова на зустрічі, як це було і раніше, піде про стан справ в реалізації мінських домовленостей та імпульсах, здатних прискорити цей процес.

З точки зору офіційного Берліна, існують три головні передумови позитивних зрушень у справі врегулювання конфлікту на сході України.

«По-перше, це стабільне перемир'я. По-друге, відведення важких озброєнь. І, по-третє, прогрес на шляху реалізації Мінських угод», - заявила вона.

При цьому, вона зазначила, що в Берліні знають про наявність істотних розбіжностей між Москвою і Києвом про умови місії ООН на Донбасі: її форматі, повноваження, чисельності, мандат, а також зоні відповідальності.

«У понеділок міністри закордонних справ чотирьох країн матимуть можливість викласти свої погляди на цей рахунок і обмінятися думками. Один із спірних моментів, зокрема, - вимога Києва надати «блакитним каскам» повноваження з контролю над українсько-російським кордоном в зоні конфлікту», - заявила представник МЗС ФРН.

Раніше, в Росії підтвердили зустріч глав МЗС «нормандської четвірки».

За даними «Слова і Діла», 29 травня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв найближчим часом ініціювати скликання Нормандського формату для обговорення введення миротворчої місії на Донбас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: головна тема, переговори «нормандської четвірки» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]