Вт, 2024-03-19, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Пристрої для поліпшення слуху для літніх людей
Інші останні Медичні новини

На жаль, більша половина людей, досягаючи похилого віку, стикається з проблемами слуху. Його погіршення, пов'язане з віком, називають пресбіакузісом. Він виражається в ураженні обох вух і має сенсоневральний початок. Людині, яка страждає пресбіакузісом, важко розпізнавати звуки, що мають частоту понад 1 кГц, при тому, що приглухуватість прогресує.

Причини погіршення слуху

Порушення зорових функцій у людей похилого віку пов'язують з відмиранням волоскових клітин внутрішнього вуха в процесі старіння організму. Відповідальні за передачу зовнішньої інформації особливі вії втрачають свої колишні властивості. Крім того, втрата слуху може бути спровокованою такими умовами:

  • спадковість - поганий слух може бути спадковим захворюванням поряд з іншими хворобами. Тому спочатку треба вивчити історію хвороб своїх близьких, а потім - діагностувати власні;
  • травмування органів слуху – проблеми слуху виникають із-за зовнішніх пошкоджень або неправильного догляду за органами слуху;
  • кисневе голодування – нестача кисню призводить до порушення в роботі слухових органів. Це відбувається з людьми, що мають високий тиск, зайву вагу, алкогольну та нікотинову залежність;
  • як наслідок перенесених хвороб – хронічні захворювання: грип, запалення легенів, гайморит, а також застуди мають властивість негативно відбиватися на слусі. В основному цим неприємностям піддаються люди похилого віку;
  • нестача корисних речовин в організмі – фахівцями встановлено погіршення в роботі органів слуху у людей з дефіцитом необхідних вітамінів в організмі;
  • фактор шумових впливів – гучні звуки чинять негативний вплив на барабанну перетинку і навіть здатні спровокувати її розрив. З віком її властивості погіршуються, тож літнім людям не варто перебувати в місцях, де багато шуму або користуватися берушами.

Для того щоб зберегти слух, потрібно не нехтувати походами до лікаря, правильно харчуватися, дотримуватися гігієни, а також займатися спортом. Якщо ви виявили порушення в роботі органів слуху, не варто займатися самолікуванням.

Вихід є! Слуховий апарат

Багато літніх людей з проблемами погіршення слуху відмовляються носити СА. Їх лякає той факт, що вони просто не зможуть з ним впоратися і бояться даремно витратити гроші. Не можна вважати правильною думку, що при використанні даних пристроїв погіршується слух. Зрозуміло, людям похилого віку важко впоратися зі слуховим апаратом через порушення зорових та рухових функцій. Однак не варто відмовлятися від даного приладу. Використання СА має ряд переваг:

  • вони зберігають слух, ніяк не впливаючи на нього;
  • дарують людям відчуття повноти життя;
  • існують досить мініатюрні моделі, що їх ніхто не помітить.

Велика частина людей, які відмовилися від застосування слухового апарату, в результаті успішно його застосовує.

В яких випадках необхідно вдаватися до використання СА?

СА призначають майже при всіх проявах приглухуватості. Винятки бувають у таких випадках:

  • люди, які страждають на епілепсію, а також судомним синдромом;
  • пацієнти з захворюваннями нервової системи в гострій фазі.

Є протипоказання під час носіння внутрішньовушних СА. Їх протипоказано застосовувати при запаленнях органів слуху.

Класифікація СА для людей, що мають проблеми в роботі органів слуху

Слуховими апаратами називають прилади для особистого використання, які створюють акустичне звукопідсилення. Існує величезний вибір таких засобів, які класифікуються наступним чином:

За способом обробки інформації, що надходить:

  • аналогові – працюють на посилення звуку. Внаслідок чого інформація, що надходить, здається надто гучною. Такі пристрої використовують рідко, бо вони менш функціональні і можуть приносити дискомфорт;
  • цифрові – крім посилення звуку, мають функцію перетворення інформації, що надходить. Зникає сторонній шум, виділяється мова.

За способом розташування:

  • завушні – в таких апаратах блок, який обробляє інформацію, поміщається за вушну раковину;
  • внутрішньовушні – мініатюрні прилади поміщаються у вушну раковину;
  • внутрішньоканальні – компактні пристрої поміщаються прямо в слуховий прохід. Можуть виникати труднощі у використанні у людей з порушеннями моторики;
  • кишенькові – мають кишеньковий блок і вушний вкладиш.

Як визначитися з вибором СА для людей з проблемами в роботі слуху?

Важливо зауважити, що пристроїв для поліпшення слуху, призначених саме для людей похилого віку, не буває. Це обумовлено тим, що 100% апаратів мають однаковий функціональний набір.

Який тип СА вибрати?

Частіше люди похилого віку зупиняють свій вибір на СА заушного типу. Ними простіше користуватися, здійснювати догляд за ними, прилади значно міцніше. Внутрішньовушні і внутрішньоканальні пристрої споживають більше енергії, а в людей у віці можуть виникнути труднощі із заміною батарей.

При використанні завушних СА слід придбати персональні вкладиші. Апарати з такими вкладишами тримаються помітно надійніше.

Оптимальний тип управління

Людям похилого віку доцільніше зупинити свій вибір на цифрових пристроях, оскільки вони виконують більшість дій автоматично.

Це дозволяє звести до нуля втручання в їх роботу людини.

Які джерела живлення застосовують для СА?

При виборі пристрою варто звернути увагу на моделі з батарейками типорозмірів 13 або 675.

Вартість, і де придбати?

Придбання слухового апарату проводиться на підставі рекомендацій фахівця. Після проведення обстеження, вам можуть запропонувати ознайомитися з різноманітністю пристосувань. Ще СА можливо придбати:

  • на офіційному сайті компанії "Беттертон" - bettertone.com.ua.
  • в компанії, запропонованої лікарем, який вас обстежив;
  • у фірми-виробника, в яку можливе звернення з заявою, в якому зазначено ваші вимоги до пристрою.

Що стосується вартості, то ціна таких пристроїв варіюється від 5 тис. до 38, з урахуванням класифікації ( від базових до апаратів преміум класу)

Допоміжні рекомендації з придбання СА

Купуючи пристрій для поліпшення слуху людині з його порушенням, варто звернути увагу на наступні фактори:

  1. Існують категорії громадян, які мають право на отримання компенсації на СА, який був придбаний своїми силами. Компанія, де буде здійснюватися купівля, зобов'язана надати вам спеціальний пакет документів.
  2. При купівлі слухового апарату запитайте, які умови подальшого звернення в компанію для налаштування пристрою, гарантійного та післягарантійного сервісу.
  3. Бажано, щоб компанія, де ви будете здійснювати покупку, не тільки продавала апарати, але й займалася діагностування проблем слуху, вибором і регулюванням СА. Компанія повинна мати ліцензію.
  4. Знайдіть центр, в якому є можливість пробного використання СА. Так у вас буде можливість зробити висновок щодо якості та комфорту носіння пристрою, перш ніж придбати його. В основному, випробувальний термін триває 2-3 дні. У центрі можуть вимагати залишити заставу.

Вибрати і придбати слухові апарати в Києві ви можете на https://bettertone.com.ua/sluhovie-apparaty.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1090 | Додав: admin | Теги: поліпшення слуху | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]