Пт, 2024-04-26, 04:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Пташиний грип набагато небезпечніший за попередній виявили в Індонезії
Інші останні Новини світу Різновид пташиного грипу, який виявили індонезійські вчені в кінці минулого року, поширюється серед качок і вже стала причиною загибелі сотень тисяч цих тварин в Індонезії. Він є значно небезпечнішим попереднього, передає РИА "Новости".

"На відміну від курей, качки плавають в ріках, а тому вірус може поширюватися на сотні кілометрів", - говорить голова Центру досліджень пташиного грипу університету "Ерланга" Чайрул Нідом. Також вчені попереджають, що смертність від нового різновиду H5N1 настільки ж висока, як і від колишніх його форм.

За останніми даними ВООЗ, з 2003 року в 15 країнах зареєстровано 610 випадків зараження людей вірусом H5N1, 360 з яких закінчилися смертю. Найбільш сильний удар смертоносна хвороба завдала по Індонезії: з 2005 року заразилися 192 людини, 160 з яких померли.

Спалахи пташиного грипу викликають серйозні побоювання вірусологів та медиків, вони заявляють про загрозу пандемії, подібної за масштабами з пандемією грипу-"іспанки" в 1918 році, яка забрала мільйони життів. Однак поки ці віруси не "навчилися" поширюватися традиційним для грипу повітряно-крапельним шляхом і передаватися від людини до людини, загрози пандемії немає. Цими видами грипу досі могли заразитися тільки люди, які тісно контактують з птахами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: Індонезії, пташиний грип | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]