Сб, 2024-04-20, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
Російська агресія і міжнародний тероризм мають спільне джерело - Мацеревич
Інші останні Новини Європейського Союзу

Росія і міжнародний тероризм є загрозами, які мають спільне джерело.

На цьому під час зустрічі з дипкорпусом і апаратом військових аташе у Варшаві з нагоди 18-річчя вступу Польщі до НАТО заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, – передає Укрінформ.

“Сьогодні ми об’єднані також і завдяки усвідомленню, що ці загрози є з одного джерела, і на противагу їм ми повинні діяти спільно, приділяючи значну увагу як до загроз з півдня з огляду на поширення міжнародного тероризму, який зараз представляє Ісламська держава, так і з боку Росії, яка окуповує і несе загрозу країнам вільного світу”,- підкреслив Мацеревич.

На його переконання, якби світ раніше зміг усвідомити загрози зі сходу, то не сталося б багато трагедій.

“Я маю на думці, насамперед, агресію у Грузії, драму у Смоленську, збиття літака Малайзійських авіаліній, агресію в Україні, яка триває донині і загрожує не лише територіальній цілісності України, але основам міжнародного ладу в Європі та світі”,- наголосив глава мінборони Польщі.

Він зазначив, що на сьогодні членство Польщі в НАТО є символом безпеки країни. Мацеревич нагадав, що 2016 рік став першим, коли війська Альянсу присутні в Польщі, а факт членства в організації набув свого матеріального виміру.

Польща поряд з Чехією та Угорщиною увійшла до НАТО у березні 1999 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: міжнародний тероризм, Мацеревич, спільне джерело, російська агресія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]