Сб, 2024-04-20, 06:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Щодо диверсії в Балаклії Полторак заспокоїв українців і назвав винуватців
Інші останні Кримінальні новини

Загоряння складу боєприпасів у місті Балаклія Харківської області могло статися через навмисний підпал, організований російськими спецслужбами або терористами "Л/ДНР".

Про це на брифінгу заявив міністр оборони Степан Полторак. "Починаючи від безпілотного літального апарату. Розглядається і спосіб - підрив.

Характер дій свідчить про те, що там працювала диверсійна група. Там не могло бути короткого замикання, там не може бути підпал сухої трави. Поки все свідчить про те, що там працювала диверсійна група.

Я думаю, що в першу чергу це можуть бути представники Росії. І, звичайно, представники терористичних угруповань Л/ДНР", - заявив він.

За його даними, жертв серед військовослужбовців і мирних жителів немає. "Все це триває в межах гібридної війни Росії проти України. У грудні 2015 року був подібний випадок у Балаклеї на цих складах. Тоді ми попередили такі наслідки", - додав Полторак.

Він також зазначив, що розліт небезпечних предметів відбувається на відстань від 1 до 2 км. "До початку ведення бойових дій у нас було кілька таких баз.

З початком агресії техніка й озброєння були розосереджені по інших базах. Я б не говорив, що це найбільша база в Україні. За збитками можна буде говорити тільки після ліквідації наслідків.

Хочу сказати, що були всі засоби для локалізації пожеж, там перебували два танки (пожежних. - Ред), але пожежі на таких об'єктах завжди складні. Вибухають зараз снаряди. Підрив був там, де перебували снаряди для танків", - розповів Полторак.

Крім того, міністр наголосив, що оперативно відреагувати на цю НС було складно, і ворог це знав, зауважує obozrevatel.

"Реагувати на подію, яка починається в такий час, складно, оскільки люди розосереджені. Противник розраховує на втому і пильність.

2,45 - це коли об'єкти найбільш уразливі", - зазнвчив Полторак. При цьому він додав, що значної шкоди обороноздатності країни ці вибухи не завдали.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: Балаклія, Полторак, винуватці, диверсії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]