Пт, 2024-03-29, 04:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:26
Синоптики спрогнозували погоду в Україні до літа - перепади температур та зливові дощі
Інші останні Прогноз погоди

Уже невдовзі на українців чекає різке похолодання: це станеться 9-19 березня

У середу, 8 березня, у більшості областей України прогнозується тепла погода, переважно без опадів. Протягом дня стовпчики термометрів досягнуть +10...+16°С. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на особистій сторінці у Facebook.

Водночас, на таку погоду не слід розраховувати мешканцям західних областей країни, де синоптична ситуація буде трохи іншою: там пройдуть дощі та очікується невелике похолодання.

Зокрема, вдень у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Рівному, Чернівцях +4...+9°С, на Тернопільщині та Хмельниччині – до +10°С.

У столиці завтра температура повітря сягатиме +10...+14°С.

А от слідом за 8 березня в Україні очікується різке похолодання. Це стосується періоду з 9 по 19 березня. Таку інформацію надає завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає УНІАН.

    Березень 2017

"Зараз дуже тепло, але тим не менш найближчими днями, приблизно 9-10 березня і майже до 20 числа, ми очікуємо різке похолодання. Тобто, в нічні години ми чекаємо по всій території України негативні температури нижче -4 градусів вночі. Далі, наприкінці березня, ми очікуємо різке підвищення температури", – повідомила Мартазінова.

Вона також зазначає, що в період похолодання можливі сильні дощі зливового характеру.

    Квітень-травень 2017

За прогнозами, з кінця березня – початку квітня середньодобовий температурний режим становитиме вище +10°С.

"Наприкінці квітня слід очікувати похолодання. Але це похолодання не буде таким, що у всіх регіонах дасть заморозки, тільки в окремих – північних районах. Перша половина травня очікується дуже спекотна, температура повітря вдень буде вище 25 градусів, я думаю, до 30 буде доходити в окремі дні", – додала заввідділом кліматичних досліджень.

За її словами, у квітні слід очікувати опади, але вони будуть змінюватися – "то немає, то дуже активні". У травні також слід чекати рясних дощів.

"Проте в третій декаді ймовірне різке зниження температури, і в окремих місцях по території України можливі заморозки", – зазначила Мартазінова.

    Червень 2017

Вона також розповіла: "У червні ми очікуємо нестійку погоду: то дуже жарко, то холодно. Природно, всі ці переходи повинні бути дощі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: до літа, перепади, синоптики, зливові дощі, погода Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]