Чт, 2024-04-25, 18:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Угоду з ЄС щодо біженців у Туреччині погрожують переглянути
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Анкарі розуміють, що Брюссель не готовий виконувати свої зобов'язання, заявив міністр з європейських питань Туреччини Омер Челік.

Міністр з європейських питань Туреччини Омер Челік заявив, що для його країни настав час переглянути угоду про реадмісію сирійських біженців з Європейським Союзом, яка була укладена у березні минулого року та дозволила практично припинити потік нелегальних мігрантів, які прибували до Європи Середземним морем з території Туреччини.

Як заявив Челік в інтерв'ю агентству Reuters у вівторок, 14 березня, Анкара усвідомлює, що Євросоюз не готовий до надання громадянам Туреччини права подорожувати до ЄС без віз, що, зокрема, було передбачено укладеною угодою щодо біженців між Туреччиною та ЄС.

Крім того, турецький міністр запевнив, що інвестиціям нідерландського бізнесу нічого не загрожує у Туреччині у зв'язку з дипломатичним скандалом, який розгорівся між двома країнами протягом останнього тижня. Він наголосив, що Туреччина є безпечною країною для бізнесу. "Бізнесмени з Нідерландів, які інвестують, мають бізнес та створюють робочі місця в Туреччині, включені сюди (до заклику щодо безпечності Туреччини для бізнесу - Ред.). Вони точно не є частиною цієї кризи", - наголосив Челік.

Нагадаємо 11 березня Нідерланди заборонили посадку літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який закликав турецьких громадян, які мешкають у Нідерландах, масово прибувати до Роттердама, аби послухати його виступ у турецькому консульстві.

Після заборони цього виступу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав нідерландців "нащадками нацистів" і "фашистами". А згодом в Анкарі заявили про призупинення дипломатичних контактів із Нідерландами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: угода, біженці, Туреччина, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]