Вт, 2024-04-16, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
В ПАРЄ делегації трьох країн засудили поїздку Аграмунта до Сирії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Делегації України, Данії та Польщі в ПАРЄ засудили поїздку голови Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до Сирії та закликали ПАРЄ публічно сповістити громадськість про те, що цей візит не було санкціоновано Парламентською Асамблеєю.

Про це йдеться в заяві делегацій України, Данії та Польщі в ПАРЄ, яку опублікував на своїй сторінці у Facebook голова української делегації Володимир Ар'єв.

Голови делегацій України, Данії та Польщі - Ар'єв, Майкл Ааструп Йенсен та Влодзімеж Бернацкі висловили глибоку стурбованість у зв'язку з повідомленнями ЗМІ про недавній візит до Сирії делегації, начебто, "на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи, іспанським сенатором, паном Педро Аграмунтом" та рядом інших членів європарламенту, в компанії впливових осіб Державної Думи Російської Федерації.

Ар'єв, Йенсен та Бернацкі заявили, що повністю відокремлюють себе від вищезгаданого візиту Аграмунта до Сирії та закликали Парламентську асамблею публічно і однозначно сповістити громадськість про те, що цей візит не було санкціоновано Парламентською Асамблеєю.

"Ми шкодуємо, також, що здійснюються спроби використовувати цей візит як послання підтримки сирійської диктатури, яку ми вважаємо відповідальною за військові злочини.

Ми твердо переконані в тому, що на тлі звинувачень у корупції в Парламентській асамблеї, візит, організований російськими парламентаріями, за нез'ясованих з фінансової точки зору обставин, і представлений під егідою ПАРЄ, може ще більше зашкодити авторитету Асамблеї та підірвати довіру європейських громадян в цьому загальноєвропейському міжпарламентському форумі", - йдеться у заяві голів делегацій України, Данії та Польщі в ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що делегації інших країн у Парламентській асамблеї Ради Європи шоковані візитом голови ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії.

Нагадаємо, нещодавно президент ПАРЄ Педро Аграмунт привіз до Сирії делегацію депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії, попри те, що він не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: делегації трьох країн, Сирія, поїздка Аграмунта, ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]