Пт, 2024-04-26, 02:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:55
Варіанти вуличного освітлення
Інші останні Новини України

Незважаючи на єдину основну функцію, яку виконують системи освітлення, конструкційні особливості моделей дозволяють використовувати їх на будь-яких відкритих територіях: в садах, парках, скверах, на вулицях, пішохідних переходах, проїжджих частинах і так далі. Той чи інший різновид вуличних приладів слід підбирати, виходячи з характеристик місцевості, яку потрібно висвітлювати в темний час доби. Проте радимо пам'ятати, що якісні вуличні ліхтарі за розумну ціну можна придбати за допомогою сайту norlys.com.ua.

Моделі для вуличного використання

Вуличні світильники виготовляються в широкому асортименті форм, розмірів, а також видів ламп. Для того, щоб забезпечити автовласникам видимість проїжджої частини в нічний час доби, використовуються прилади з лампами білого кольору. Подібні елементи дозволяють розсіяти темряву на дорозі, надати об'єктам контрастність, завдяки чудовим характеристикам кольору. Для створення вузьких потоків променів використовуються натрієві лампи, які створюють промені жовтого кольору. Такі моделі найчастіше застосовуються для охоронюваних територій.

Організація освітлення на вулицях передбачає наявність яскравого потоку в темний час доби, який також може доставляти незручності жителям, вікна яких розташовані в безпосередній близькості від джерела. З цієї причини джерела розміщують високо на стовпах і опорах, намагаючись обмежити потрапляння прямих променів у вікна сплячих жителів. Крім того, моделі оснащують матовими відбивачами.

Для підсвічування прибудинкових територій, автостоянок, фасадів будинків, супермаркетів використовують прожектори, які направляють потужні потоки на затемнені ділянки вулиці. Найчастіше вуличні моделі мають простий дизайн і виготовляються із стандартних матеріалів: алюмінію, пластику, скла. В якості базового елементу використовують світлодіодні або галогенні лампи.

Ландшафтне оформлення територій

Підсвічування саду, паркової зони, прибудинкової території приватного котеджу часто носить більш декоративне, естетичне забарвлення, ніж функціональне. Облагороджені сади підсвічують розкішними ліхтарями, садовими стовпчиками, вкопують моделями або підвісами. Найчастіше такі лампи покликані візуально виділяти ту чи іншу зону саду (доріжки, альтанки, фонтани, клумби, скульптури, штучні ставки і так далі). Крім того, для садів і прибудинкових території можна використовувати ліхтарі, стилістичне виконання яких дозволить підкреслити сучасний або класичний ландшафт території. Широке застосування знайшли також світлодіодні стрічки, якими можна естетично привабливо оформити сад. Безперечною перевагою є вологостійкість таких моделей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: admin | Теги: вуличні ліхтарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]