Ср, 2024-04-24, 01:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Вільну торгівлю з Канадою Верховна рада ратифікувала
Інші останні Економічні новини

Верховна рада ратифікувала угоду про створення зони вільної торгівлі із Канадою.

За відповідне рішення проголосувало 272 депутати. Жодного голосу не дали лише представники "Опозиційного блоку".

Варто зазначити, що переговори з Канадою про створення зони вільної торгівлі почалися ще у 2009 році, проте за часів президентства Віктора Януковича Оттава заморозила ці переговори. Після Революції гідності переговори були відновлено, а завершено – у липні 2015 року.

В Мінекономрозвитку розраховують, що ЗВТ дозволить суттєво наростити український експорт до Канади. Адже угода передбачає негайне звільнення від мит 99,9% українських товарів. Це має сприяти експорту до Канади продуктів з високою часткою доданої вартості.


 

Для завершення процедур потрібна ратифікація угоди лише Сенатом Канади. Наразі ратифікаційний закон проголосований Сенатом у другому читанні, розгляд у третьому читанні прогнозується наприкінці березня - на початку квітня.

Варто зазначити, що наразі Україна має від’ємне сальдо торгівлі з Канадою. Зокрема, за даними Держстату, у 2016 році українські компанії експортували до Канади товарів на $28,9 млн, тоді як імпортовано – на $217,3 млн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: верховна рада, Канада, вільна торгівля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]