Пт, 2024-04-26, 11:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
За корупцію колишній австрійський міністр отримав чотири роки в'язниці
Інші останні Новини світу
Колишній міністр внутрішніх справ Австрії Ернст Штрассер визнаний винним у спробі отримання хабара і засуджений до чотирьох років позбавлення волі. Відповідний вирок був винесений йому сьогодні судовою колегією.

Спроби захисту домогтися для обвинуваченого частково умовного засудження або заміни тюремного ув'язнення на домашній арешт з обов'язковим носінням електронного браслета не увінчалися успіхом. Суд таке прохання відхилив. Разом з тим, вирок поки не вступив в законну силу і може бути оскаржений сторонами у встановленому порядку.

Суть злочину, який скоїв 56-річний австрійський політик, полягає в тому, що два з гаком роки тому, будучи депутатом Європейського парламенту, він піддався на виверт двох британських журналістів. Під виглядом лобістів ті звернулися до нього з проханням від імені якихось зацікавлених приватних компаній посприяти в продавлюванні поправок до законодавства Європейського союзу в області утилізації електрообладнання та захисту інвестицій. Штрассер погодився вжити необхідних зусиль. Він оформив вимоги лже-лобістів як власні поправки і направив їх на розгляд членів відповідних комітетів Європарламенту. Одночасно колишній міністр висловив готовність виконувати подібні замовлення й надалі, запросивши «за клопіт» гонорар у розмірі 100 тис. євро на рік.

За підсумками процесу, який було розпочато в кінці листопада минулого року, судді визнали провину однозначно доведеною. Обрана Штрассером для свого захисту версія про те, ніби він запідозрив у журналістах агентів іноземних спецслужб і погодився співпрацювати з ними тільки для того, щоб вивести їх на чисту воду, лише потішили служителів Феміди.

Голова судової колегії Георг Ольшак сказав, що за свою 20-річну практику нічого більш безглуздого не чув. «В Австрії не знайдеться жодного суду, який повірить подібним твердженням», - додав Ольшак.
Джерело: Подробности
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: чотири роки в'язниці, колишній австрійський міністр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]