Вт, 2024-03-19, 07:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Фюле - для ЄС настав час встановити офіційні зв`язки з Євразійським союзом
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що для ЄС настав час встановити офіційні зв`язки з Євразійським союзом та почати перемовини стосовно створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом і Митним союзом. Таку думку Фюле висловив в ході 11-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві, передає УНІАН.

"Нам потрібна послідовна політика щодо Росії... Настав час не ховатися за гаслами на кшталт: "Вільна економічна зона від Лісабона до Владивостока". Треба дати певний зміст цьому, зміст, який пішов би далі, ніж торговельна, економічна співпраця. І щоб можна було відновити довіру в безпековій структурі, довіру до безпекової структури... Я думаю, що нам треба підняти ставки у цій "грі". Настала пора, як мені здається, для офіційних зв`язків на високому рівні співпраці Європейського Союзу з Євразійським, з Митним союзом", - сказав Фюле.

"Я думаю, що треба почати перемовини стосовно угоди про зону вільної торгівлі між Європейським і Митним союзами. Я так вважаю. Настав час для керівників ЄС не просто пропонувати фрагменти, як ми це зробили вчора в Брюсселі, а нехай буде цілісна картина", - сказав Фюле.

Зазначимо, договір про створення ЄАЕС було підписано президентами Росії, Бєларусі та Казахстану 29 травня.

Раніше президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна "нікуди не дінеться" від співпраці з Євразійським економічним союзом (ЄАЕС).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Євразійським союзом, Фюле, офіційні звязки, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]