Вт, 2024-03-19, 11:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Яценюк - Путін хоче створити сухопутний коридор через Одесу в Придністров'я
Інші останні Надзвичайні новини

Кінцевою метою президента Росії Володимира Путіна є знищити Україну як незалежну державу, і без допомоги США і ЄС Україні буде важко захиститися.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час одинадцятої щорічної конференції YES у Києві, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Мені зрозуміла кінцева мета Путіна: не просто взяти Донецьк і Луганськ, його метою є Україна загалом. Він не може пережити думку, що Україна стане частиною великої Європи, він хоче відновити Радянський союз», – сказав голова українського уряду.

За його словами, першим етапом була анексія Криму, другим – створення замороженого конфлікту на Донбасі.

«Третій крок – сухопутний коридор через Одесу в Придністров'я», – зазначив Яценюк.

Прем'єр висловив думку, що без гарантій США та ЄС мінське припинення вогню буде недовгим, і дозволить зупинити на деякий час кровопролиття і перегрупувати війська.

«Мирне вирішення – дуже привабливе, але для його виконання нам потрібно, щоб за столом переговорів сиділи США та ЄС. Потрібні якісь міжнародні належні гарантії суверенітету і незалежності», – наголосив очільник українського уряду і нагадав сумний досвід Будапештського меморандуму.

Яценюк додав, що спроба України вступити в НАТО в такій ситуації також є хорошим варіантом.

«Після того, як Росія вторглася на територію України, немає причин, через які ми не зможемо зіграти цією картою. НАТО в цих конкретних обставинах є єдиним способом захистити Україну», – Пояснив свою позицію прем'єр.

Він визнав, що в короткостроковій перспективі це нереально, оскільки не всі члени НАТО щасливі це почути.

«Але стукайте і вам відчинять, тому ми вирішили постукати», – заявив Яценюк.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Одесу в Придністров'я, Путін, Яценюк, сухопутний коридор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]