Вт, 2024-03-19, 04:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Яценюк - Україна гарантує виконання зобов'язань перед Європою щодо транзиту газу
Інші останні Економічні новини

Україна залишається надійним транзитером газу до Європи, і буде виконувати всі свої транзитні зобов'язання, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу запевнити, що Україна є сильною транзитною країною, і ми будемо забезпечувати транзит. І з цієї причини ми просимо наших європейських партнерів мати прямі відносини з українськими компаніями, які займаються транзитом газу", - сказав він, виступаючи на 12-му засіданні енергетичного співтовариства у вівторок, 23 вересня, в Києві.

Прем'єр переконаний, що Україна і країни ЄС зможуть знайти спільний підхід до створення нових прозорих правил на енергоринку, щоб зробити свої країни незалежними.

"Нам потрібен прозорий ринок правил для того, щоб ніхто не зміг використовувати газ як зброю проти наших країн", - додав Яценюк.

Нагадаємо, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Тодійчук заявляв, що Україна і Європейський Союз готові як ніколи прожити майбутню зиму без додаткових постачань російського газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: транзиту газу, україна, Яценюк, Європою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]