Вт, 2024-03-19, 04:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Харків СБУ зачистила від диверсійних груп. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У результаті спеціальних операцій Служби безпеки місто Харків очищено від диверсійно-підривних груп, яким російські спецслужби поставили завдання дестабілізації ситуації у мирних українських містах шляхом вчинення терактів та підриву адміністративних будівель. Про це в середу, 24 вересня, повідомляє прес-служба відомства.

22 вересня на конспіративній квартирі у Харкові затримано лідера створеної та керованої російськими спецслужбами організації "Боротьба", громадянина України на прізвисько "Ігнат".

Встановлено, що затриманий координував протиправну діяльність членів терористично-екстремістської групи від імені т.зв. "Красной народной Армии".

Під час обшуку у помешканні зловмисника у м. Харкові вилучена граната РГД та бронежилет, які він мав намір використати для прикриття під час переслідування від правоохоронців після виконання завдання.

У мобільному телефоні виявлено численні фото залізничних шляхів та мостів, вилучено телефонні картки різних мобільних операторів та мобільні телефони, а також антиукраїнську літературу.

Встановлено, що ватажок злочинного угруповання в червні ц.р. у АР Крим від активістів проросійських формувань, котрі координують діяльність сепаратистів та терористів з міст Сімферополя, Феодосії та Ялти, отримав інструкції, завдання та кошти у понад 50 тисяч доларів США для вчинення терористичних актів та сепаратистських дій в Україні.

Зокрема, було заплановано здійснення 26 вересня ц.р. вибухів біля приміщень ОДА в Харкові та Дніпропетровську, а також розвішування на адміністративних будівлях прапорів РФ та т.зв. "Новоросії".

Цього ж дня була знешкоджена інша підривна група під керівництвом громадянина України "К", 1972 р.н., який за завданнями спецслужб РФ організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації у мирному регіоні.

З березня зловмисник активно організовував антиукраїнські акції на території Харківщини.

За цей час він створив інтернет-спільноту "Левый сектор – Харьков", на сторінках якої поширював заклики до проведення радикальних дій проти представників влади, зміни територіальної цілісності України, спонукав до вступу в лави незаконних воєнізованих формувань "ДНР" та "ЛНР".

Разом зі своїми спільниками організовував акції з розміщення матеріалів сепаратистського змісту, проросійської символіки на адмінбудівлях Дніпропетровська, інформацію про які поширював через Інтернет як "голос народу".

Встановлено, що "К" неодноразово виїжджав до Москви, де звітував своїм кураторам із ФСБ про "роботу", отримував нові інструкції та кошти для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців, вчинення диверсій, зазначають у СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманого громадянина співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, налаштовану на канал зв’язку з кураторами російської спецслужби, 2 гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор "Новороссии", 150 примірників газети з такою ж назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

У серпні в одній з приватних друкарень Києва співробітники Служби безпеки України вилучили тираж друкованої продукції сепаратистського і екстремістського змісту. Понад 2 тисячі примірників щойно надрукованої газети "Рабочий класс" міліціонери зняли прямо з конвеєра.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: диверсійних груп. ВІДЕО, СБУ, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]