Пт, 2024-04-26, 03:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:24
Харків вшановує загиблих. Кількість жертв зросла
Інші останні Надзвичайні новини

У Харкові о 13.00 у понеділок, 23 лютого, провели хвилину мовчання у памʼять про загиблих унаслідок вибуху біля Палацу спорту під час Маршу гідності, повідомляє УНІАН.

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вулиці Сумській зібралося близько 350 людей. Люди поклали квіти та запалені лампадки до підніжжя пам'ятника Шевченку, де прикріплені портрети загиблих.

Правоохоронці на хвилину перекрили рух центральною вулицею задля вшанування загиблих.

Учасники акції заспівали гімн України і кілька разів проскандували "Герої не вмирають!". На даний момент біля пам'ятника знаходяться декілька сотень осіб, люди продовжують підходити і приносити квіти.

Тим часом число жертв теракту збільшилася до трьох. Як повідомили в прес-службі Харківської міськради, 15-річний підліток, який постраждав внаслідок недільного вибуху, в понеділок вдень помер у лікарні.

"Так, дійсно, він сьогодні помер, незважаючи на всі зусилля лікарів", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міськради.

Раніше повідомлялося про загибель двох осіб. Це ідейний натхненник, організатор харківського Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник МВС Вадим Рибальченко, який прибув до Харкова з Первомайська для супроводу мітингу.

Також постраждали близько 11 осіб (серед них - 5 міліціонерів).

За даними прес-служби МВС України, вибух стався під час формування колони для мирної ходи активістів Євромайдану. За словами народного депутата України від "Народного фронту", харків'янина Антона Геращенко теракт був "добре спланований і підготовлений".

"У купі снігу край дороги, по якій повинні бути йти патріотично налаштовані харків'яни, заздалегідь було сховано вибуховий пристрій спрямованої дії з дистанційним керуванням, - зазначив він. - Коли голова колони демонстрантів порівнялася з заметом, стався вибух".

Зараз вилучаються дані з навколишніх відеокамер.

Працівники СБУ вже затримали осіб, які можуть бути причетні до вибуху.

В організації злочину підозрюють терористичну організацію "Харківські партизани".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Харків вшановує загиблих. Кількість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]