Вт, 2024-03-19, 11:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:46
Клімкін просить у ОБСЄ 500 спостерігачів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Події в Донецьку та Маріуполі міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав "порушенням режиму припинення вогню", втім, не бачить поки повного зриву домовленостей, досягнутих у п'ятницю, 5 вересня. Про це він заявив німецькому виданню Bild.

"Терористи напали на українські підрозділи в Маріуполі і Донецьку, ці випадки були там, і це є порушенням угоди про припинення вогню. (Втім - ред.), ми повинні зробити все для того, щоб дотримуватися домовленостей, досягнутих в п'ятницю, і не зривати їх. Особлива відповідальність, щоб зупинити агресію, лежить зараз на Росії", - сказав він.

Також Клімкін наголосив на необхідності якнайшвидшого початку місії ОБСЄ.

"Нам терміново потрібні 500 спостерігачів ОБСЄ в регіоні. Разом з тим, необхідні дрони (безпілотники - ред.) для контролю над прикордонними районами", - сказав він.

Раніше спостерігач ОБСЄ заявив, що обстріли аеропорту в Донецьку є порушенням умов режиму припинення вогню, але не є підставою для скасування перемир'я.

Нагадаємо, в Мінську 5 вересня тристороння контактна група підписала протокол про припинення вогню на сході України. Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на Донбасі з 18.00.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: ОБСЄ, Клімкін, 500 спостерігачів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]