Вт, 2024-03-19, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:41
Конгресменам Порошенко нагадав про Будапештський меморандум і зобов'язання США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко закликав Сполучені Штати Америки не залишати Україну саму перед російською загрозою і нагадав, що США є країною-гарантом Будапештського меморандуму.

Про це він сказав під час виступу перед Конгресом США, передає телеканал новин «24».

«Відбулася анексія Криму. І вона стала одним з найцинічніших актів в історії сучасного світу», – наголосив Порошенко.

«Я хочу звернути вашу увагу, що Україну, яка здала свою ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки, атакувала держава, яка, власне, цю безпеку їй гарантувала. Дозвольте вам також нагадати, що 20 років тому згідно з Будапештським меморандумом Росія разом з Великобританією, Францією, Китаєм і США сказали, що вони відповідають за цілісність українських кордонів. А в результаті Росія порушила український кордон», – констатував український президент.

За словами Порошенка, Радянський Союз надто швидко розпався, але в головах деяких людей все ще залишився: «Імперіалістський тип мислення все ще живий, ностальгія за Радянським Союзом і за тим способом життя, а також пам’ять про холодну війну досі жива”.

Президент України нагадав, що у 2008 році російські війська окупували Абхазію і Південну Осетію, а «тепер вони завойовують Україну”, говорячи про захист прав російських громадян».

«Російськомовні люди живуть також в Молдові, в країнах Балтії, в Казахстані, в Болгарії. Молдова, Грузія, Україна – хто наступний?», – запитав конгресменів Порошенко.

«Цілий світ і Америка зараз повинні відповісти на це питання… Я вас закликаю не залишати Україну саму перед цією агресією», – сказав президент України.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко здійснює до США офіційний візит.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: зобов'язання США, Будапештський меморандум, Порошенко, конгресменам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]