Вт, 2024-03-19, 04:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Німеччина з 1 вересня розпочне патрулювання повітряного простору країн Балтії - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Починаючи з понеділка, 1 вересня, шість німецьких бомбардувальників братимуть участь у патрулюванні військами НАТО повітряного простору над країнами Балтії.

Про це повідомило у неділю, 31 серпня, інформаційне агентство DPA.

"Їхнє залучення до цієї місії стало реакцією на події в Україні. Уже навесні кількість літаків, які патрулюють повітряний простір над Литвою, Латвією та Естонією, було збільшено із чотирьох до 16", - зазначає агентство.

Для здійснення патрулювання 170 солдатів німецької військової авіації розміщуватимуться на військово-повітряній базі НАТО Емарі в Естонії. Окрім ФРН до моніторингу повітряного простору будуть залучені також Португалія, Канада та Нідерланди.

Поточна місія німецьких військовослужбовців, які переймають естафету в данських військових, має тривати, за даними Бундесверу, 4 місяці.

Йдеться про додаткові сили, які країни-члени НАТО надсилають до балтійських країн від початку розгортання російської агресії в Україні, підкреслює DPA

Як пише Deutche Welle, Естонія, Латвія, Литва та Польща останнім часом часто висловлюють побоювання щодо можливої агресії з боку Росії.

Від НАТО та окремих його країн-членів вже неодноразово лунали запевнення на адресу цих країн в неодмінній реакції Альянсу в разі появи реальної загрози.

Востаннє солдати Бундесверу брали участь в контрольних польотах над Балтією 2009 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, патрулювання повітряного простору к, 1 вересня, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]