Пт, 2024-04-26, 13:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:48
Пам’ять журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків, вшанував Порошенко
Інші останні Офіційні новини

У день загибелі засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе, 16 вересня, президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко поклав квіти до меморіальної дошки, розташованої на будівлі Національної спілки журналістів України.

"Я прийшов сюди не як президент, а як громадянин віддати шану Гії як людині, яка зробила величезний внесок в те, щоб в нашій країні почалися перетворення", - сказав Порошенко.

На переконання глави держави, всі – і пересічні українці, і колеги-журналісти, і представники влади - мають пам’ятати, "які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Гія для того, щоб Україна змінилася".

"Завжди маємо пам’ятати не лише Гію, але й те, за що він віддав своє життя – за те, щоб Україна була вільна, демократична, європейська. Я впевнений, що все в нас буде добре, і те, чого прагнув Гія, ми здійснимо", - сказав він.

У цьому контексті президент назвав символічним те, що 16 вересня в історії України тепер пов’язане зі ще однією важливою подією - ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС.

"Радісна, дуже символічна для кожного з нас подія, яка відкриває для України і українців шлях до Європи, шлях до реформ, шлях до перетворення країни. Перетворення країни на ту, яку дуже хотів би бачити наш з вами друг, герой, журналіст і громадянин з великої літери Георгій Гонгадзе", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, засновник "Української правди" Гонгадзе був убитий восени 2000 року. Замовники вбивства Гонгадзе досі не знайдені й не покарані.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема обіцяє відновити розслідування кримінальної справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе в частині встановлення замовників його смерті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: журналістів, професійних обов’язків, вшанував Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]