Вт, 2024-03-19, 11:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Плевнелієв - cитуація в Україні становить найбільшу загрозу для Європи з часів Другої світової війни
Інші останні Новини світу

Президент Болгарії Росен Плевнелієв вважає конфлікт на сході України найсерйознішою загрозою для миру і безпеки в Європі після Другої світової війни. Про це він заявив з трибуни Генеральної асамблеї ООН, передає "Укрінформ".

"Анексія Криму Росією, в порушення норм міжнародного права, а також конфлікт у східній Україні можна віднести до найсерйозніших загроз для миру і безпеки в Європі після Другої світової війни", - заявив Плевнелієв.

За його словами, Болгарія ніколи не визнає окупацію Криму, беззастережно підтримуючи суверенітет, єдність і територіальну цілісність України.

"Тільки український народ має право сам вирішувати своє майбутнє через вільні і демократичні парламентські вибори", - резюмував президент.

Раніше Плавнеліев повідомив, що його країна виділить близько 250 тисяч євро у фонд лікування українських військових. Крім того болгарський лідер запропонував НАТО три бази для проведення навчань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: admin | Теги: плевнелієв, загроза для європи, УкраїнаЮ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]