Сб, 2024-04-27, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:34
Політраду партії "Народний фронт" очолив Яценюк, Турчинов - керівник центрального штабу
Інші останні Політичні новини

Головою політради партії "Народний фронт" обрано прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Таке рішення було ухвалено під час першого етапу позачергового з'їзду партії в Києві в середу, 10 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Керівником центрального штабу партії "Народний фронт" делегати з'їзду обрали спікера парламенту Олександра Турчинова.

На з'їзді партії було сформовано військову раду.

Делегати з'їзду підтримали входження до військової ради партії Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, народного депутата Сергія Пашинського, екс-секретаря РНБО Андрія Парубія, керівника групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, заступника комбата Нацгвардії Сергія Сидоріна, а також командира батальйону особливого призначення "Азов" Андрія Білецького, комбата "Дніпра-1" Юрія Берези, комбата "Артемівська" Костянтина Матейченка, а також командирів батальйонів "Золоті ворота", "Чернігів", "Миротворець".

Турчинов сказав на з'їзді, що військовослужбовці та правоохоронці не можуть бути членами будь-якої партії. У зв'язку з цим, за його словами, і сформована військова рада "Народного фронту".

"Ми сьогодні не закриватимемо з'їзду і зберемося через кілька днів, аби ухвалити програму (партії - ред.), яку наразі готують", - заявив Турчинов, виступаючи на з'їзді.

За словами Турчинова, з'їзд також обере політраду партії.

Яценюк вважає, що "Народний фронт" зібрав сильну команду, а країні потрібне єднання всіх демократичних сил на майбутніх парламентських виборах.

"Рецепт нашої перемоги - в об'єднанні та єдності усіх демократичних сил. Наша позиція полягає в тому, що два роки тому ми об'єдналися в опозицію заради країни", - заявив він, виступаючи на першому з'їзді партії.

Він зазначив, що в нього немає надмірних очікувань від передвиборчої кампанії, оскільки вибори відбуватимуться за старим законодавством і олігархи потраплять до Верховної Ради.

Проте Яценюк вірить у майбутнє партії "Народний фронт".

"Цією командою ми пройдемо далі. Ми сформували сильну нову команду, де кожен відповідає за те, що знає", - зазначив він.

Нагадаємо, партія "Народний фронт" зареєстрована 31 березня 2014 року.

Турчинов був першим заступником голови партії "Батьківщина", Яценюк - очолював політраду партії "Батьківщина".

29 серпня заступник голови ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін повідомив, що на засіданні політради партії 21 серпня ухвалено рішення про те, що виборчий список ВО "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах очолить Юлія Тимошенко. При цьому, за його словами, з цим не погодилися Турчинов, Яценюк і Парубій.

Він також зазначив, що у разі перемоги політичних сил на посаду прем'єра від "Батьківщини" буде висунуто Яценюка.

"З рішеннями політради ці люди (Турчинов, Яценюк, Парубій – ред.) не погодилися, тому вони просто підвелися й пішли. Про те, що вони відкололися (від ВО "Батьківщина" – ред.), я ще не чув, оскільки заяви про вихід із партії "Батьківщина" я не бачив", - заявив Кожем’якін.

Яценюк у листопаді 2009 року очолив партію "Фронт змін", до цього був лідером однойменної громадської організації. На президентських виборах 2010 року партія "Фронт змін" висунула свого лідера кандидатом у президенти. Яценюк тоді був на четвертому місці.

14 червня 2013 року з'їзд партії "Фронт змін" ухвалив рішення про об'єднання із Всеукраїнською організацією "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до "Батьківщини".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: політраду партії Народний фронт, керівник центрального штабу, Яценюк, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]