Пт, 2024-04-26, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Працював із лідерами Британії та США "шпигун"-перекладач Гройсмана. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Володимир Гройсман на зустрічі з Терезою Мей у липні 2017 році, пан Єжов (у центрі) перекладає

Перекладач українського прем'єра, якого затримали за підозрою у шпигуванні, працював на зустрічах Володимира Гройсмана з провідними світовими лідерами, зокрема британською прем'єркою Терезою Мей та віце-президентом США Джо Байденом, каже джерело в уряді.

Увечері 20 грудня Служба безпеки України затримала високопоставленого чиновника "секретаріату Кабміну", звинувативши його у шпигуванні на користь Російської Федерації.

Дружина підозрюваного назвала ситуацію "нісенітницями та сюрреалізмом", а в Кремлі заявили, що інформацією з цього питання не володіють.

"Чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - заявили в СБУ.

Вже тоді у пресі з'явилась інформація, що затриманим виявився особистий перекладач Володимира Гройсмана Станіслав Єжов.

У спецслужбі уточнили, що проводили спецоперацію у співпраці з керівництвом уряду.



На зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом

Згодом Володимир Гройсман заявив, що допомагав силовикам викрити затриманого.

"Спільно з СБУ виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який тривалий час працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні його затримано", - заявив пан Гройсман.

Видання "Українська правда" з посиланням на власні джерела повідомила, що спецслужби співпрацювали з паном Гройсманом щодо цієї ситуації протягом кількох місяців.

Цю інформацію підтвердив представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко.

Затримання в прямому ефірі

Момент затримання чиновника біля будівлі Кабміну показав телеканал "Прямий", знімальна група якого опинилась поруч. Як вказали журналісти, сталося це "випадково".

Проте інших українських журналістів здивувало те, що високопоставлений офіцер СБУ тут же прокоментував цю справу кореспонденту "Прямого", чого зазвичай у спецслужбі не роблять.

ВВС Україна вже писала, що телеканал "Прямий" може мати стосунок до української влади.

Володимир Гройсман та Станіслав Єжов на виході з резиденції керівника уряду Великої Британії

На відео телеканалу було видно обличчя затриманого, яким, як повідомили джерела в уряді, є особистий перекладач Володимира Гройсмана Станіслав Єжов.

Цю інформацію підтвердили низка депутатів парламенту та кілька інформагенцій. Проте СБУ через вимоги закону про захист персональних даних офіційно не повідомляє імені затриманого.
Перекладав зустрічі на високому рівні

Як розповіли ВВС Україна в уряді, Станіслав Єжов працював перекладачем на зустрічах Володимира Гройсмана з провідними лідерами світу.

Зокрема - під час офіційного візиту Володимира Гройсмана до Лондона у липні цього року він перекладав розмову прем'єрів.

Також він працював під час зустрічей Володимира Гройсмана з віце-президентом США, керівником уряду Естонії та патріархом Єрусалимським.

Працював за кордоном, а дружина - громадянка Росії

Станіслав Єжов працював за кордоном, де, за версією слідства, його нібито й завербували російські спецслужби.

До роботи у секретаріаті Кабміну пан Єжов кілька років працював у посольстві України в США, повідомила агенція "Українські новини".

За офіційною декларацією чиновника, його дружина має громадянство Росії, а її заощадження зберігаються у московському відділенні "Сбербанку Росії".

Деякі українські ЗМІ встигли отримати коментар жінки - Юлії Мірошникової.

"Можу сказати, що це якісь нісенітниці та сюрреалізм. Більше я б не хотіла нічого обговорювати", - цитує коментар дружини затриманого сайт Strana.ua.

Інформацію про затримання нібито російського шпигуна в уряді України прокоментували в Кремлі.

"Новини ми читали, але ніякою інформацією ми не володіємо, тобто, тому нічого конкретного сказати не можу", - сказав у четвер журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков.

Раніше силові органи РФ затримували низку громадян України, яких звинувачували у шпигуванні на користь Києва. Зокрема, такі затримання відбувались у Криму.

СБУ також затримувала громадян України та Росії за звинуваченням у шпигуванні на користь Росії. Проте таких високопоставлених чиновників із таким звинуваченням силовики обох країн ще не затримували.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: шпигун-перекладач Гройсмана, лідери Британії та США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]