Сб, 2024-04-27, 01:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:22
У Донецьк прибувають російські війська, замасковані під "ополченців"- Тимчук
Інші останні Надзвичайні новини

Російські військові, помічені у Донецьку, без розпізнавальних знаків, повідомляють в "Інформаційному опорі".

До Петровського району Донецька прибувають російські підрозділи, замасковані під «ополченців» - без знаків розрізнення, нашивок та шевронів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Відзначено прибуття мотострілкових підрозділів ВС РФ на бронетехніці, а також повітряно-десантних підрозділів.  В район н.п. Горлівка, а також в Кіровський і Київський райони Донецька продовжують прибувати російські підрозділи у вигляді мобільних тактичних груп зі складу мотострілкових бригад Південного військового округу РФ, укомплектовані штатною бронетехнікою. Відзначено прибуття до 5 ротних тактичних груп. Місцеві бойовики відводяться у другий ешелон", - повідомив Тимчук.

Він також додає, що в районі Волновахи російсько-терористичні війська проводять розвідку вогневих позицій українських військ. Відзначено перекидання в даний район артсистем противника - до 20 одиниць.

"В район н.п. Оленівка противник перекидає бронетехніку. Зафіксовано прибуття до 20 одиниць бронетехніки. Екіпажі укомплектовані російськими найманцями, в якості «піхоти» - місцеві бойовики.  Через Кам'янобрідський район (Луганськ) відзначено переміщення «конвоїв постачання». За допомогою даних конвоїв здійснюється постачання артилерійськими боєприпасами підрозділів російсько-терористичних військ, здійснюють обстріли по позиціях українських військ в районі н.п.Щастя та Станиця Луганська", - повідомляють в "Інформаційному опорі".

Також, за даними Тимчука, наразі зафіксовано зосередження другої батальйонної тактичної групи (БТГ) російсько-терористичних військ в районі Новоазовська.

"На озброєнні артилерійської групи противника, яка «працює» в районі Маріуполя, з'явилися нові засоби артилерійської розвідки - як радіолокаційні, так і оптичні. З метою ведення розвідки активно використовуються БПЛА", - додав Тимчук.

Також він повідомляє, що було зафіксовано переправлення з території Донбасу до РФ трупів загиблих російських військовослужбовців. Вивіз трупів був здійснений через пункт пропуску «Червонопартизанськ». Загальна кількість вивезених тіл - близько 150.

Крім того, за інформацією координатора "Інформаційного опору", у «ДНР» і «ЛНР» здійснюються спроби реалізації плану Москви по створенню єдиної «Армії Новоросії».

"Окремі бандформування отримують статус «рот» і «батальйонів». Однак процес організації єдиної системи управління зіткнувся з яскраво вираженим небажанням ватажків терористичних груп підпорядковуватися єдиному командуванню", - наголошує Тимчук.

Крім того, в "Інформаційному опорі" повідомили, що управління артилерійським вогнем противника в Донецьку централізується. За даними групи, у північній частині Донецька створений і функціонує єдиний командний пункт артилерії росіян.

Нагадаємо, раніше у прес-центрі АТО повідомили, що минулої доби терористи порушили режим тиші щонайменше 40 разів.

Загалом же, від початку терористи порушили перемир'я понад 2150 разів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: під ополченців, Тимчук, російські війська, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]