Пт, 2024-04-26, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:30
У РФ стартує електронна реєстрація прав на нерухомість, а в Україні можна онлайн отримати витяг з ЄДРПОУ
Інші останні Економічні новини

З 1 жовтня у Росії оформити квартиру у власність можна вже не виходячи з неї: у Росії набуває чинності закон, що запускає електронний документообіг в частині реєстрації прав на нерухомість. Але в регіонах він поки не працює, а в Москві працює так, що простіше все зробити по-старому.
За ФЗ N250, який повинен запустити електронний документообіг Росреєстру, документи, необхідні для держреєстрації прав, можна буде подавати в Росреєстр в електронному вигляді.

"Більшість людей не тільки не знають, але навіть і не чули про це. Можу посперечатися, все по -старому йдуть за документами в БТІ. І так роблять не лише бабусі, а й великі забудовники", - розповідає директор центру розвитку нерухомості РУМБ Денис Владислав ович .

Він нагадує, що в рамках реформи реєстрації прав на об'єкти капітального будівництва тепер потрібно оформляти не технічний паспорт (виготовляється БТІ), а технічний план (готують кадастрові інженери).

"Якщо будинок до 100 квадратних метрів, то це приблизно 5 тисяч рублів, якщо будинок більше, то буде дорожче, - заявив спеціаліст у Красногорському відділенні ГУП МО МОБТІ, уточнивши, що документ буде готовий у грудні. - Швидше? Можна. Через два тижні. Але це буде коштувати вже 23 тисячі рублів".

Попутно в черзі з'ясувалося, що техпаспорта на квартири роблять і швидше, і набагато дешевше (десять днів, ціна від 500 рублів).

До 2018 року Росія повинна потрапити до п'ятірки лідерів рейтингу Doing Business за показником "реєстрація власності" в рамках реалізації "дорожньої карти". Проте цього року в рейтингу Світового банку Росія опустилася з 45- го місця на 46-е.

Тим часом результати реформи, помітні населенню, вже є - це перш за все велика кількість і різноманітність документів. Це і кадастровий план, і кадастровий паспорт. Крім того, технічний паспорт, який готує БТІ, повинен бути замінений на технічний план. Саме його тепер потрібно подавати до Росреєстра для реєстрації прав на нерухомість.

Однак комунальникам, щоб знати, як прокладені комунікації, як і раніше необхідний технічний паспорт. Разом з тим з уже згаданого ФЗ N250 випливає, що технічні паспорти, отримані після 1 січня 2013 року, не є підставою для реєстрації прав на нерухомість, і для цього потрібен технічний план. У Росреєстрі це підтверджують.

Закон набуде чинності тільки на цьому тижні, отже, норма вводиться заднім числом. Тобто здивовані громадяни РФ повинні дізнатися про це вже постфактум. У регіонах Росії нова система поки взагалі не запрацювала, кажуть очевидці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 994 | Додав: nowyny | Теги: єдиного, державного, реєстру, Витяг, єдрпоу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]