Вт, 2024-03-19, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Україна почне відвід важкої техніки після 24 годин "режиму тиші"
Інші останні Новини України

Україна готова виконувати домовленості щодо відведення важкого озброєння і встановлення "зони безпеки" на сході країни. Російська сторона контактує з представниками бойовиків, у зв'язку з чим відбуваються певні зволікання, заявили в інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони України.

"В даний час режим робочої групи приблизно такий: українська сторона погодила і розробила своє бачення, свою лінію розмежування між сторонами. Ця інформація є закритою. Проте лінія розроблена, пропозиції є. Вони передаються російській стороні, оскільки робоча група тристороння і вже росіяни здійснюють зараз контакти з представниками незаконних збройних формувань", - сказав на брифінгу 27 вересня в Києві заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Польовий.

Таким чином, за словами Польового, відбувається певна затримка.

"Це не означає, що українська сторона не виконує домовленості і не збирається, наприклад, відводити важке озброєння", - підкреслив він.

Польовий пояснив, що перший етап передбачає поетапне відведення важкої техніки, але першим кроком, який би дозволив це зробити українській стороні є встановлення режиму тиші.

"Один день, 24 години режиму тиші, буде означати початок відведення та встановлення цієї лінії розмежування", - підкреслив він.

Як повідомлялося, в Донецькій області почала роботу робоча група Спільного центру з контролю і координації питань щодо припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі. До неї увійшли представники української сторони, ОБСЄ та російської сторони (76 військовослужбовців ЗС РФ під керівництвом заступника командувача Сухопутними військами ЗС РФ генерал-лейтенанта Олександра Ленцова).

Група візьметься реалізацією заходів щодо встановлення режиму повного припинення вогню.

Так, передбачається двосторонній відвід засобів ураження калібром понад 100 мм і створення 30-кілометрової зони розмежування, що предбачено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень. Зона районів припинення вогню буде розділена на 4-5 секторів безпеки, де працюватимуть від трьох до п'яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: admin | Теги: україна, режиму тиші, відвід важкої техніки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]